Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 mrt 2022

Roddelpraat haalt met actie al tienduizenden euro’s op voor zaak tegen Famke Louise

Jan Roos en Dennis schouten, makers van het programma Roddelpraat, hebben geld nodig. En flink wat. Daarom hebben ze een crowdfundingsactie opgezet, die meteen populair is. Ze hebben namelijk al tienduizenden euro’s ingezameld, in een halve dag.

Gisteren verloor het duo namelijk de rechtszaak die zangeres Famke Louise tegen hen had aangespannen. Op Instagram schreven ze dat ze 27.000 euro nodig hadden in totaal. Daar zitten ze nu dus bijna op. Op het moment van schrijven staat de teller om precies te zijn op 24.441 euro.

Roddelpraat haalt met crowdfundingsactie bijna 25.000 euro op

Famke Louise eiste in de rechtszaak dat Roddelpraat een aflevering over haar offline moest halen. In die aflevering brachten Roos en Schouten namelijk een nummer van haar naar buiten, dat helemaal niet voor publicatie bedoeld was. In het nummer haalde ze uit naar haar voormalig manager, Ali B. Ook suggereerden ze dat de zangeres door Ali B zou zijn misbruikt. Die ligt namelijk in het kader van de misstanden bij The Voice of Holland onder flink wat vuur. Meerdere vrouwen beschuldigen hem van verkrachting, maar het onderzoek laat nog even op zich wachten.

Famke Louise heeft altijd stellig ontkend dat ze zou zijn misbruikt door Ali B. De rechter gaf haar gisteren gelijk: Schouten en Roos hadden het recht niet om zulke beweringen te doen en haar nummer zomaar uit te brengen.

Nu moeten de makers van Roddelpraat dus flink in de buidel tasten voor de gemaakte advocaatkosten. Althans, dus niet in eigen buidel. Ze hopen te teren op het geld dat ze met hun actie inzamelen. „Een enorm bedrag en we hopen dat jullie ons willen helpen het bij elkaar te krijgen”, aldus het duo in hun meest recente Instagrampost. „Dus help ons de kosten te dragen, lieve mensen. Want anders wordt het een beetje lastig om dit vol te houden als iedere boze BN’ert een zaak begint.”

Forum voor Democratie niet blij met uitslag in Amsterdam: roepen boe en zetten geluid uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roddelpraat haalt met actie al tienduizenden euro’s op voor zaak tegen Famke Louise
Sluiten