Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Famke Louise wint rechtszaak, Roddelpraat moet aflevering offline halen

Famke Louise heeft de rechtszaak die zij tegen het programma Roddelpraat aanspande, gewonnen. Jan Roos en Dennis Schouten moeten een aflevering die zij over haar maakten offline halen. In de aflevering publiceerden zij een nooit uitgebracht nummer van de zangeres. Vandaag deed de rechtbank uitspraak in de zaak. Naast het offline halen van de aflevering, moet Roddelpraat ook een rectificatie plaatsen.

In het lied haalde Famke Louise uit naar haar voormalige manager, Ali B. In het lied zou volgens presentator Dennis Schouten ook op te maken zijn dat de zangeres door Ali B zou zijn misbruikt. Famke Louise ontkent dat echter stellig.

Roddelpraat moet Famke Louise-aflevering offline halen

Volgens de rechter „wijst alles erop dat gedaagden in hun onlineprogramma zich schuldig hebben gemaakt aan zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen. De auteursrechtinbreuk bestaat uit het openbaren van een geheime track van eiseres. Het onrechtmatig handelen omvat het doen van uitlatingen over eiseres die niet worden ondersteund door de feiten en het opvoeren van een niet bestaande misstand.”

Het nummer dat in Roddelpraat te horen was had Famke Louise voor zichzelf opgenomen nadat ze had gebroken met haar manager, vertelde ze eerder in een video op Instagram. Ze was boos en wilde dingen van zich af schrijven. Daarna is het volgens haar ook weer goedgekomen met Ali B. Ook zegt ze dat er nooit iets is voorgevallen tussen haar en de rapper, die door oud-kandidaten van The Voice of Holland wordt beschuldigd van onder meer verkrachting.

Roos en Schouten verschenen nog in een video van De Telegraaf. Daarin zeiden ze dat ze er niet van uit gingen dat de video offline gehaald zou moeten worden. Ze waren overtuigd van hun gelijk. Nu heeft de rechter dus toch in het voordeel van Famke Louise geoordeeld. Op de website van Roddelpraat is nog niets te zien over de uitspraak.

Onder de indruk van Tinder Swindler en Tiger King? Dan is Bad Vegan jouw volgende documentaire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.