Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Linda de Mol neemt vijf Oekraïense vluchtelingen in huis

Linda de Mol heeft vijf Oekraïense vluchtelingen opgevangen in haar villa in het Gooi. Dat bevestigt haar manager na berichtgeving van tijdschrift Weekend. Het gaat om een moeder en vier kinderen.

Linda is niet de eerste BN’er die Oekraïense vluchtelingen in huis neemt. Ook Peter Gillis, bekend van de serie Massa is Kassa, wil vierduizend bedden aanbieden voor vluchtelingen uit Oekraïne. En onze eigen koning en koningin zijn ook van plan om een aantal plekken vrij te maken voor Oekraïense vluchtelingen.

Sinds januari woont Linda de Mol alleen in de woning, nadat zij en haar partner Jeroen Rietbergen uit elkaar gingen. De The Voice of Holland-bandleider werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, waarop De Mol de relatie verbrak.

Tv-werkzaamheden

Vorige week maakte haar manager bekend dat De Mol haar tv-werkzaamheden weer oppakt. Ze is bezig met een televisieserie op SBS6 waarin ze de hoofdrol gaat spelen. Binnenkort komt de zender met meer informatie over het project.

 

De Mol legde haar werkzaamheden voor haar tijdschrift LINDA. ook neer. Wanneer ze daar weer aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Tot die tijd verschijnt ze ook niet op de cover van het blad. Haar tv-programma Miljoenenjacht van 27 maart werd uitgesteld naar komend najaar.

‘Linda is sterk’

In een interview met Ruud de Wild zei Johnny de Mol dat zijn tante Linda zich sterk houdt. „Maar zij is ook gewoon een slachtoffer. Er is iets gebeurd in haar leven. Ze is haar man kwijt, ze heeft half Nederland op haar dak, werd gewantrouwd, moest zich gaan verantwoorden voor iets… Maar zij is heel sterk, zij komt er wel, zij gaat zich beraden wat ze allemaal gaat doen en gelukkig heeft ze die mogelijkheid om daarvoor te kiezen.”

Dat er veel verdriet, schaamte en woede was, dat is duidelijk, laat hij verder weten in het interview. „Als je denkt wat Jeroen allemaal heeft gedaan, als je dat allemaal zo uitdoktert, dan voelt Linda daar heel veel schaamte. Ik voel die pijn. Dan is ‘ie ook nog de zwager van John de Mol op een plek waar veiligheid gegarandeerd zou moeten zijn. Je denkt gewoon ‘tja, tering’.”

Dochter van Hugo de Jonge wil niet meer met hem over straat, omdat hij ‘steeds wordt aangesproken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Linda de Mol neemt vijf Oekraïense vluchtelingen in huis
Sluiten