Stijn Kuster
Stijn Kuster Entertainment 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wake-up call voor Peter Gillis: dit was zijn absurde voedingspatroon

Massa is Kassa-ster Peter Gillis is naar eigen zeggen al tijden aan het ‘afvallen’, toch vliegen de kilo’s er nog niet af. Zijn vriendin Nicol leest in de nieuwste aflevering voor wat hij op een willekeurige donderdag eet en drinkt.

Een paar dagen terug werd de vakantieparkondernemer afgevoerd met de ambulance. Hij had op dat moment een hartslag van 30. „Dit is een wake-up call“, zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Het absurde dieet van Massa is Kassa-ster Peter Gillis

In de SBS6-serie Massa is Kassa zagen we gisteren dat Peter Gillis bij zijn dieetcoach zit omdat hij wil afvallen. Zijn vriendin Nicol doet letterlijk een boekje open over zijn eet- en drinkpatroon. Hieronder zie je wat de Massa is Kassa-ster eet op een willekeurige donderdag.

In de video laat de Peter Gillis weten dat de alcoholische versnaperingen met zijn tweeën zijn gedronken. Desondanks een enorme hoeveelheid, helemaal wanneer je wil afvallen.

Gillis’ dieetcoach heet overigens Dick, waarover Gillis zelf gevat zegt: „Ben je te dik, ga naar Dick.”

Afvallen en veel alcohol gaan lastig samen

Hoewel het exacte aantal calorieën lastig te bepalen is, kun je wel een inschatting maken van hoeveel energie de Massa is Kassa-ster consumeerde op de betreffende donderdag. Drie flessen cava, twee bier, een limoncello en twee flessen rode wijn is goed voor zo’n 2.900 kcal. Dat zijn al 400 kcal meer dan de gemiddelde man nodig heeft op een dag.

Hier komen nog de uiensoep, mosselen, halve zalm en uitsmijter bij, goed voor meer dan 1.000 kcal. Geen ideaal dieet voor Peter Gillis als hij wil afvallen. Toen hij onlangs met de ambulance werd afgevoerd, stelde hij dat hij ‘nu echt iets aan zijn gewicht ging doen’. „Ze dachten aan een hersenbloeding, tia of beroerte, maar de hersenscan was goed. Het bleek dat mijn suiker te hoog was.” Hij mocht laat op de avond weer naar huis.

‘Meer bewegen’

En ook in de aflevering van Massa is Kassa is Peter Gillis stellig:  „Ik moet nu echt iets aan mijn gewicht gaan doen.” Naast gezonder eten, gaat hij ook meer bewegen.

„Ik heb een te hoge bloeddruk, mijn suiker is te hoog en ik heb een te hoog vetgehalte”, aldus Peter Gillis, terwijl hij wandelt over het voetbalveld. Wie weet dringt de realiteit nu bij hem door.

Massa is Kassa terugkijken? Dat kan hier.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Manners.

Heftige beelden van overval Mark Gillis: ‘Zit soms nog stijf overeind in bed’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wake-up call voor Peter Gillis: dit was zijn absurde voedingspatroon
Sluiten