Julia Osendarp
Julia Osendarp Entertainment 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Famke Louise het Roddelpraat-duo Jan Roos en Dennis Schouten voor de rechter sleepte

Zangeres Famke Louise sleepte Roddelpraat-presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten voor de rechter. Vandaag volgt daarover de uitspraak. Het presentatieduo bracht namelijk muziek van de zangeres naar buiten, zonder toestemming. En daar gingen zij volgens Famke over de grens.

Het gaat om een specifiek nummer dat Famke Louise schreef over haar artiestentijd onder het management van SPEC. Oftewel het agentschap van rapper Ali B. Mocht je het gemist hebben, de zangeres en rapper gingen destijds niet op harmonieuze manier uit elkaar. En Famke Louise zou haar gevoelens over de kwestie hebben opgeschreven in een nummer. Een nummer dat voor haarzelf bedoeld was, vertelde ze later.

Roddelpraat bracht persoonlijk nummer Famke Louise naar buiten

Ali B kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuwst vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het schandaal rond The Voice of Holland. Roddelpraat maakte een online uitzending over die aantijgingen. In die uitzending haalde Schouten ook het nummer van Famke Louise aan, waarna de presentator ook haar neerzetten als slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag.

Op haar social media-pagina’s deed Famke al eerder haar kant van het verhaal. Zij ontkracht de verdenkingen van Schouten. En de ruzie met B. was volgens haar al lange tijd bijgelegd.

https://www.instagram.com/p/CZNXlF3Bp5j/

Dennis Schouten en Jan Roos voor de rechter

De zangeres gebruikte haar artistieke vermogen om, naar eigen zeggen, ‘dingen van zich af te schrijven’. Iets wat ze dus in het geval van haar zakelijke onenigheden met B. zou hebben gedaan. Dat dit nummer zou uitlekken, was dus niet de bedoeling.

Wat Famke Louise eist? Roddelpraat moet de desbetreffende uitzending van het internet halen. Ook hamert de zangeres op een rectificatie. In een video met De Telegraaf bleken Schouten en Roos overtuigd van hun gelijk. Zij gaan er niet vanuit dat de aflevering offline gaat. Overigens hadden Louise en Schouten al eerder een aanvaring op televisie. Schouten werkte toen nog voor PowNed en confronteerde de zangeres met haar #ikdoenietmeermee-actie. Wat uitliep op een niet al te gezellig gesprek. Overigens vertelde Schouten later dat hij spijt had van die actie.

Naast Famke Louise doet ook Carlo Boszhard aangifte tegen het roddelduo. Boszahard zou volgens Schouten en Roos ook betrokken zijn bij grensoverschrijdend gedrag. Iets wat Boszhard ontkent.

Jan Roos en Dennis Schouten verliezen Roddelpraat-zaak tegen Televizier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.