Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

PowNed-verslaggever heeft spijt van confrontatie met Famke Louise

Nadat Famke Louise, net zoals vele andere BN’ers, een filmpje over #ikdoenietmeermee geplaatst had, besloot PowNed-verslaggever Dennis Schouten haar een bezoekje te brengen. Op zijn vragen ging ze echter niet in, en nadat hij haar achterna bleef lopen sloeg ze uiteindelijk de microfoon uit zijn handen. Schouten heeft spijt van die confrontatie, hij had liever een normaal gesprek met haar gevoerd, vertelde hij vandaag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

„Heel veel mensen zeiden tegen mij: dat is natuurlijk wel vuurwerk dat zij dan zo boos wordt. Ja, op beeld wel, maar ik had echt liever met haar het gesprek gehad en de scoop waarom zij heeft gedaan wat ze heeft gedaan dan deze idioterie. Op dat moment dat het gebeurt, schrik je wel want ik had het niet verwacht van haar.”

Schouten sprak Famke aan op haar #ikdoenietmeermee-post op Instagram, waarin ze vertelde de coronaregels van de overheid niet meer te willen volgen. Daar kwam ze een dag later op terug. De zangeres bood haar excuses aan.

‘Vond dat ze schuld had’

Famke werd eerder nog betaald om mee te doen met een coronacampagne van de overheid, dus vond de PowNed-verslaggever dat hij een goede reden had om de zangeres te confronteren. „Van mij mag iedereen z’n mening hebben. Dat hoeft ook niet de mening van de overheid te zijn maar om andere mensen tegen de overheid op te zetten dat is gewoon slecht, achterlijk en debiel. En al helemaal als je eerder betaald heb gekregen om mee te doen met de overheid. Dan moet je je eigenlijk dood schamen”, zegt Schouten.

„Dan vond ik dus ook wel een goede reden om achter haar aan te blijven gaan terwijl ze niet wilde. Ik vond dat ze schuld had: ze probeerde een miljoen mensen te mobiliseren.”

Toch heeft de PowNed-verslaggever ook wel medelijden met Famke. „Ja, ik vind het wel zielig. Ik denk dat ze echt niet weet dat ze niet capabel genoeg is om dit te doen. Daar had iemand moeten ingrijpen en haar hiervoor moeten behoeden maar ze was net weg bij haar management dus die persoon was er niet. Dan moet misschien een ouder dat doen, maar die hebben dat ook niet gedaan. In die zin heb ik wel medelijden met haar dat ze niet het geluk heeft gehad dat iemand haar heeft kunnen ompraten.”

Lees ook: Gordon positief getest op corona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PowNed-verslaggever heeft spijt van confrontatie met Famke Louise
Sluiten