Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nadège, voormalig huishoudster van de Meilandjes, ernstig ziek: ‘Flink schrikken’

Wie Chateau Meiland heeft gekeken, herinnert zich vast de vrolijke huishoudster Nadège. De familie Meiland en zij gingen echter niet op een heel fijne manier uit elkaar. Nu, een aantal maanden later, heeft de Française slecht nieuws gekregen. Ze is namelijk ernstig ziek.

Dat weet Privé te melden. De 55-jarige Nadège Coffinet kreeg vorige week in het ziekenhuis te horen dat ze darmkanker heeft. Artsen kwamen haar ziekte op het spoor omdat ze buikpijn „en nog wat andere klachten” had. „Mijn huisarts nam geen enkel risico, want hij vreesde dat er meer aan de hand was.”

Maandag was overigens de eerste aflevering van Chateau Bijstand op tv. Twitter ging weer helemaal los.

Oud-huishoudster Meilandjes, Nadège, ziek

Uiteindelijk was daar dus de diagnose: darmkanker. „Dat was flink schrikken”, vertelt Nadège aan roddelblad Privé. „Over mijn toekomst is nog weinig duidelijk, ze zijn momenteel nog van alles aan het uitzoeken. Ze kunnen er nog niet veel over zeggen, ook niet in welk stadium het zich bevindt, maar het is een catastrofe.”

Ze gaat er zelf vanuit dat ze chemotherapie krijgt en wordt geopereerd. Begin april staat opnieuw een colonoscopie gepland. „Tot die tijd tast ik in het duister.”

„Hopelijk kan ik over een poosje zeggen dat het weer goed met mij gaat. Misschien kan ik tegen die tijd aan de slag bij de nieuwe eigenaar van het kasteel. Momenteel heb ik goede, maar ook slechte dagen. Het is hoe dan ook belangrijk om positief te blijven. Ik kan van alles in mijn hoofd halen, maar daar heb ik niets aan. Daarom ben ik gewoon nog aan het werk. En gelukkig heb wat vrienden bij wie ik terechtkan met mijn verhaal…”

Chateau Meiland

Nadège was een van de vaste gezichten in Chateau Meiland, waar we de Meilandjes hun bed & breakfast in het Franse Beynac zagen runnen. Haar omgang met (vooral) Martien, Erica, Maxime en de kleine Claire zorgde voor veel grappige momenten. Op een gegeven moment gold ze meer als huisvriendin dan huishoudster, maar toch ging het op een moment mis. De Meilandjes stopten met hun bed & breakfast en keerden terug naar Nederland.

Vanwege het coronavirus waren er weinig gasten, en dus ook geen werk meer voor hun huishoudster. Volgens Nadège zelf ging daar echter een naar gesprek aan vooraf. „Ze zeiden: ‘Wil je hier niet meer werken? Je doet je werk niet meer.'” De Meilandjes zelf verklaren dat echter met een simpel feit: er wás geen werk meer voor haar.

Waarom Famke Louise het Roddelpraat-duo Jan Roos en Dennis Schouten voor de rechter sleepte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.