Julia Osendarp
Julia Osendarp Entertainment 28 dec 2021

Danny Vera relativeert positie Top 2000 en dat waarderen kijkers

We staan aan de rand van 2021 en dat betekent dat ook het aftellen voor de Top 2000 is begonnen. Vorig jaar eindigde zanger Danny Vera met zijn nummer Roller Coaster bovenaan in de muzieklijst. En daarmee stootte hij een aantal muzikale grootheden van hun positie. Iets wat Vera zelf eigenlijk heel gek vindt. Want volgens hem moet er altijd een Frank Sinatra, Elvis of Michael Jackson in de Top 10 staan. En die uitspraak waarderen kijkers wel.

Presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg Vera in Top 2000 a gogo gisteravond welk nummer volgens hem op één moet staan dit jaar in de Top 2000. Over deze ranglijst werd overigens bekend dat de makers vroeger de volgorde een beetje manipuleerden. De zanger had graag het liedje Radar Love van de Golden Earring op nummer 1 gezien. „Die sympathie delen we allemaal”, zegt van Nieuwkerk. Na de ALS-diagnose van gitarist George Kooymans besloten de bandleden dit jaar afscheid te nemen.

Danny Vera vindt eigen Top 2000-positie Roller Coaster gek

Daarna grapt de muzikant over zijn eigen notering in de lijst. „Iedereen heeft het wel over die Danny Vera enzo, maar zo goed vind ik dat nu ook weer niet.” Want Vera verbaast zich blijkbaar over het feit dat hij boven een aantal grootheden eindigde. „Ik vind het best wel gek dat die gozer boven Frank Sinatra, Elvis, Michael Jackson… al dat soort. Dat is best wel raar, snap je.” Volgens Vera hoort That’s Life van zanger Frank Sinatra bovenaan de Top 2000 te eindigen.

Frank Sinatra, Elvis of Michael Jackson

De zanger legt uit dat dit soort grootheden in de top-10 horen. „Als daar geen Elvis, Frank Sinatra of Michael Jackson in staat, dat is wel gek.” Over That’s life van Sinatra zegt Vera: „Ik denk dat er niet heel veel beter is dan dit. Hij zingt het als een bad ass.” Hij looft het werk van de beroemde Amerikaanse zanger. „Als ik aan het woord ‘zanger’ denk, dan is dat gewoon Sinatra.”

Vera vindt heel veel nummers van Sinatra mooi. Waarom hij voor That’s Life kiest? „Ik vind het een oppepper. Iedereen gaat door ups en downs in z’n leven. Waaronder ook ik. Je hebt ook weleens een mindere dag. En dan zet ik meestal dit plaatje even op.” Want, vertelt de zanger, als je wilt wegkwijnen in zelfmedelijden, dan zet Sinatra je volgens Vera weer met beide benen op de grond. „Kom op man, stel je niet aan. En dan ga je weer.” Zelf zet Vera voor zijn eigen optredens altijd even That’s life op.

Vera benadrukt dat je de Top 2000 alleen serieus kunt nemen als Elvis, Sinatra en Jackson hoog in de lijst staan. „Als een liedje zoals dit”, waarmee hij That’s life bedoelt, „niet hoger staat dan een Danny Vera met zijn Roller Coaster of een Piano Man“.  Dat vindt ze zanger „heel moeilijk”.

Wil je de hele aflevering van Top 2000 a gogo bekijken? Dat kan hier.

Het jaar van Laura Bas: van finale Miss World tot jongeren-ambassadeur ‘seksuele rechten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Danny Vera relativeert positie Top 2000 en dat waarderen kijkers
Sluiten