Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Iconische Gunther uit Friends overleden, acteurs eren hem

Meerdere acteurs uit Friends hebben op sociale media stilgestaan bij hun collega James Michael Tyler. De acteur overleed gisteren op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. Tyler speelde de rol van Gunther in de populaire serie.

De acteur is gisterochtend overleden in zijn woning in Los Angeles. „De wereld kende hem als Gunther, de zevende Friend, uit de serie Friends, maar Michaels geliefden kenden hem als acteur, muzikant, iemand die aandacht vroeg voor kanker en een liefdevolle echtgenoot”, laat zijn familie aan TMZ weten.

Gunther, met het iconische witte haar, werkte in de koffiezaak waar de vrienden Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler altijd koffie dronken. Hij was tien seizoenen lang smoorverliefd op Rachel en sprak zelfs een beetje Nederlands.

James Micheal Tyler overleden

Friends was niet hetzelfde geweest zonder jou. Dank je voor het plezier dat je naar de show bracht en in al onze levens. Je zal gemist worden”, schrijft Jennifer Aniston. Courteney Cox laat weten dat ze erg dankbaar is dat ze Tyler heeft gekend. Ook producent Warner Bros. Television laat weten te rouwen om Tyler, „een geliefd acteur en onmisbaar deel van onze Friends-familie.”

Matt LeBlanc herinnert zich de vele momenten dat ze samen hebben gelachen. Ook Lisa Kudrow schrijft dat ze Tyler erg zal gaan missen. „Dank je dat je er voor ons was.”

Friends-reünie

Eerder dit jaar vond er nog een heuse Friends-reünie plaats. De hoofdpersonages kwamen nog een keer samen om het een en ander te bespreken. Het was geen reünie waarbij ze nog een keer in de huid van hun personages kropen, zoals veel mensen hoopten, maar eentje waar de acteurs terugblikten op hun avontuur.

Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry waren tussen 1994 en 2004 te zien in Friends. Na afloop haalde Cox nog één keer haar dansschoenen uit de kast, samen met Ed Sheeran. Met hem voerde ze het iconische dansje The Routine op. En daarmee brak ze bijna het internet.

Diederik Gommers haalt uit naar Op1: ‘Volle talkshowtafel voelt ongemakkelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.