Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine breekt met platenlabel Top Notch: ‘Op weg naar volwassenheid’

Rapper Lil Kleine breekt eind dit jaar met zijn platenlabel Top Notch, om daarna zijn muziek zelfstandig uit te kunnen brengen. Volgens zijn woordvoerder is het „tijd voor een nieuwe stap op weg naar volwassenheid” voor de 26-jarige rapper.

Lil Kleine zat vanaf het begin van zijn carrière bij Top Notch. De rapper wordt in de toekomst bijgestaan door muziekgigant Sony Music en het onafhankelijke muziekplatform OWNIT. Dankzij deze samenwerking blijft Jorik Scholten, zoals hij eigenlijk heet, eigenaar van zijn muziek en kan hij naar eigen zeggen „zelf beslissen welke muzikale route hij neemt”. Scholten heeft in de nieuwe samenwerking „de volledige regie over creativiteit, releases, samenwerking en verdere uitingen”.

Lil Kleine werd in 2015 bij het grote publiek bekend met de track Drank & Drugs, een samenwerking met Ronnie Flex en Jack $hirak. Het nummer was niet alleen in Nederland en België een hit, maar ook in Duitsland. Daarna volgden twee meervoudig platina-albums Wop! (2016) en Alleen (2017). De rapper heeft meerdere nummer 1-hits op zijn naam staan, waaronder Krantenwijk, Miljonair en Verleden Tijd. Hij is ook een van de meest gestreamde Nederlandse artiesten ooit.

Mishandeling Jamie Vaes

Top Notch lag recent onder vuur omdat er geen enkele reactie werd gegeven nadat Lil Kleine op Ibiza was aangehouden voor een vermeende mishandeling. Eind mei zat de rapper even vast op Ibiza, omdat hij zijn toenmalige verloofde, Jaimie Vaes, zou hebben mishandeld. Vaes, de moeder van Lil Kleines 2-jarige zoontje Lío, rende volgens bronnen gewond en bebloed de lobby van het hotel binnen. Haar kleding zou zijn gescheurd en de hotelkamer waar het stel verblijft, was vernield.

Uiteindelijk seponeerde de Spaanse politie de zaak. Lil Kleine en Jaimie Vaes postten een video waarin ze zeiden dat er geen mishandeling had plaatsgevonden. Wel ging Lil Kleine „wat liever doen”. Inmiddels heeft Vaes „voor zichzelf gekozen”. Zij en de rapper wonen niet meer samen: Vaes bleef op Ibiza en Kleine vertrok naar Amsterdam.

Lil Kleine weer herenigd met Vaes

Vorige week deelde ze video’s op hun Insta story waarin de twee zoenend op een festival in Amsterdam te zien zijn. Ook vloog de rapper onlangs nog naar Ibiza om tijd met zijn gezin door te brengen. In een gesprek op 100% NL heeft de rapper aangegeven dat het huwelijk nog steeds niet van de baan is, ook al leek het daar wel op, door het vele geroddel. „Het gaat gewoon door”, zegt Kleine in de radioshow. Het lijkt er dus op dat de relatiebreak tussen de twee voorbij is.

Sarah van Soelen naar kliniek om te dealen met media-aandacht: ‘Onbegrijpelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.