Metro
Metro Binnenland 27 sep 2020 / 20:13 uur

Gordon positief getest op corona

Zanger en presentator Gordon is besmet met het coronavirus, meldt een woordvoerder van SBS6. De 52-jarige artiest heeft geen klachten en zit thuis in quarantaine.

Gordon was bezig met de opnames voor het programma 100 Jaar Jong, waar alle medewerkers getest worden op het coronavirus bij aanvang. „Ondanks dat Gordon geen klachten vertoonde, bleek zijn uitslag afgelopen week helaas positief,” vertelt de woordvoerder aan Shownieuws. „Op dit moment gaat het goed met Gordon. Hij vertoont nog steeds geen klachten.”

De presentator liet zich vorige maand ook al testen voor de opnames. „Ik wil het zekere voor het onzekere nemen,” liet Gordon toen weten.

Concerten afgezegd

In augustus moest Gordon al zijn geplande comeback-concerten afzeggen, ook vanwege corona. Hij had al een hele tijd niet op het podium gestaan, en toen blies hij op het laatste moment de concerten af. „Puur voor m’n eigen veiligheid en dat van die 100-jarigen waar ik mee aan het draaien ben op dit moment”, schreef hij op Instagram. De concerten zouden plaatsvinden op het station van Amsterdam.

Toen de zanger zijn concerten besloot af te zeggen, maakten hij en zijn internist ook de keuze voorlopig niet meer in openbare ruimtes te komen. Gordon zit vanwege zijn diabetes en de verslavingen waar hij lang mee kampte in een risicogroep. „Ik zou het mezelf ook niet kunnen vergeven als ik één van die honderdjarigen zou besmetten”, vulde hij toen aan. Daarmee verwees hij naar de opnames voor het programma 100 Jaar Jong, waarvoor hij dus vaak wordt getest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gordon positief getest op corona
Sluiten