NSMBL.nl
NSMBL.nl Entertainment 16 sep 2020 / 16:15 uur

Beroemdheden bevriezen Instagram vanwege haatberichten Facebook

Waar normaal gesproken je Instagram-feed vol staat met de leukste kiekjes van celebrities, is dat vandaag helemaal anders. Sterren als Kim Kardashian en Leonardo DiCaprio stoppen tijdelijk met social media, en niet zonder reden.

De actie is onderdeel van de #StopHateForProfit-campagne. Beroemdheden storten zich in de strijd tegen de ‘haat, propaganda en desinformatie’ op Instagram en Facebook. Zo willen ze de social media-giganten dwingen meer te doen tegen de donkere kant van hun platforms.

Lees ook: de opvallende fotoshoot van Elise Schaap

Kim Kardashian: ‘Stop met het verspreiden van haat’

Eén van Instagrams grootste klanten, Kim Kardashian, bevroor als een van de eersten haar Instagram en Facebook-account. Ze roept haar 188 miljoen volgers nu op hetzelfde te doen. “Ik vind het mooi dat ik via Instagram en Facebook contact met jullie heb, maar ik kan niet stil toekijken als deze platforms haat en misinformatie blijven verspreiden”, schrijft Kardashian op Instagram. “Kom in actie door morgen ook jouw account te bevriezen.”

Onlangs was er veel kritiek op Facebook. Het bedrijf slaagde er tijdens protesten in de Amerikaanse staat Kenosha niet in om pagina’s te verwijderen die ‘geweld ondersteunden’. Tijdens de protesten werden twee demonstranten doodgeschoten door de zeventienjarige Kyle Rittenhouse. Facebook-CEO Mark Zuckerberg gaf later toe dat het platform een ‘operationele fout’ had gemaakt door de pagina’s niet te verwijderen. Ook Instagram wordt bekritiseerd, vooral vanwege nalatig optreden tegen haatreacties.

#StopHateForProfit: beroemdheden bevriezen Instagram

De campagne is eerder dit jaar gestart door the National Association for the Advancement of Colored People en de Anti-Defamation League. Het doel is duidelijk: Facebook en Instagram moeten nepnieuws en hatelijke inhoud beter reguleren. Celebs die deelnemen zijn onder anderen Leonardo DiCaprio, Demi Lovato, Katy Perry en hubby Orlando Bloom, Naomi Campbell en Rosario Dawson hebben al deelgenomen.

Lees ook: De 13 meest dramatische momenten uit Keeping Up With The Kardashians

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beroemdheden bevriezen Instagram vanwege haatberichten Facebook
Sluiten