Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Dossier 25 mei 2018
Leestijd: 4 minuten

Maureen deelt passie voor sneakers met dochters

Traveling mom, model en stylist. Maureen Powel houdt van het leven en mode. Die passie deelt ze met haar kids Sifare (12) en India (8).

Zelfde kleding

Zwart bomberjackie van Adidas, zwartwit gestreepte Capri en loafers. Maureen en haar dochters kleden zich graag op dezelfde manier. Dat is wel duidelijk op haar Instagramposts en wordt bevestigd als zij met haar oudste dochter de JD Store binnenloopt. „Leuk toch”, lacht Maureen. „We doen dit niet altijd hoor. Maar wel vaak. De ene keer zoek ik iets uit en de andere keer Sifare of India. Dan doen zij de basis en stijl ik het af met sierraden.”

Trui in rok

Maureen laat zich ook vaak door haar dochters inspireren. „Zo draagt Sifare altijd haar trui in haar rok. Ik deed het er altijd overheen, maar nu doe ik hetzelfde als haar. Ze houdt van wijd en draagt graag truien van mij. Laatst was ik op Bali en ging ik met haar facetimen en toen zag ik dat ze een trui van me aan had getrokken. Dat had je niet gevraagd hè lieverd, haha. We kleden ons vooral hetzelfde in het weekend, als we er tijd voor hebben en met elkaar zijn. Doordeweeks heeft iedereen toch zijn eigen planning. We staan niet lang voor de spiegel hoor. Ik ben styliste, het zit al in mijn hoofd wat we aan doen. Als er te lang over gedaan wordt om iets uit te kiezen vind ik er ook geen lol meer aan.”

Met ruim 38K volgers op Instagram en de hashtag #maureensifareindia deelt Maureen haar liefde voor haar meiden én mode met de buitenwereld. „We houden ervan om stijlen door elkaar te gooien. De loafers die Sifare en ik nu aan hebben kunnen ook uitstekend onder een mantelpakje, de broek is casual en het bomberjack sportief. Het is eigenlijk nooit één stijl.”

Veel schoenen

Voor de JD-shoot heeft Sifare haar zinnen gezet op een paar Vans. Maureen wil graag een groen pak aan van Ellesse, maar gaat uiteindelijk toch voor een rode joggingbroek van Champion. „Je hebt geen rode sneakers toch?”, reageert Maureen als Sifare met een paar zwarte Vans aankomt. „Oh ja, met die plateauzolen. Maar volgens mij pas je die niet meer.”

Sifare schat dat ze ongeveer 15 paar sneakers heeft, haar zusje India denkt dat haar collectie uit tien paar bestaat. Beide dames zijn het er in ieder geval over eens dat hun moeder de meeste sneakers heeft. „Ze haalt met gemak de 25, we hebben sowieso veel schoenen in huis”, lacht Sifare. „Mijn moeder heeft al zes paar All-Stars.”

Mini-me’s

Maureen vindt het naar eigen zeggen ‘reuze interessant’ wat er op het gebied van mode wordt uitgebracht. „Ik vind het leuk om daar onderdeel van te zijn. Gelukkig vinden mijn meiden het ook leuk. Het is mooi als je je passie met je kinderen kunt delen. Het zijn toch je mini-me’s.”

Rood is de lievelingskleur van Sifare. „Toch zijn mijn meeste sneakers wit of zwart, want daarmee kun je het beste combineren.” India heeft ‘alle kleuren’. Zittend op haar paarse skateboard somt ze op: „Blauw, wit, zwart, bruin, rood en geel. En ik vind hoge sneakers het leukst.”

Statement

Haar moeder en haar oudste zus hebben een voorkeur voor laag zoals de meeste vrouwen. „Met schoenen die je enkels bedekken lijken je benen korter”, zegt Maureen. „Als het een hele grove sneaker is dan zeker laag. Ik hou sowieso niet van smalle sneakers. Maar als ik een nice pair zie, dan zou hoog wel kunnen. Een sneaker moet in ieder geval altijd aanwezig zijn. Ik zie sneakers als een statement: dit ben ik, zo voel ik me. En ze zijn makkelijk en comfortabel. Ik heb ze altijd bij me als ik op reis ben. Ik kan me geen leven voorstellen zonder sneakers.”

Maureen en haar dochters staan niet alleen in hun ‘sneakerloveaffair’. „Mijn man doet net zo hard mee en ook Morgan, het broertje van Sifare en India, houdt van sneakers. Maar minder dan zijn zussen. Mijn man is heel kieskeurig. Hij heeft niet zoveel sneakers als wij hebben, maar is er wel erg zuinig op. De meiden trappen hun sneakers los en onze garage ligt dan ook helemaal vol met hun schoenen. Mijn sneakers staan op planken, zodat de hond er niet bij kan. De garage is zo vol dat er geen plek meer is voor de sneakers van mijn man, dus die staan ergens anders, haha.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.