Julia Onclin
Julia Onclin Dossier 12 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

10 redenen voor een droomhuwelijk in een kasteel

De trouwdag de mooiste dag van je leven? Maak van jullie bruiloft een droombruiloft en trouw in jullie eigen kasteel! Gegarandeerd dat jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven wordt. Kasteelfeesten.nl geeft alvast 10 goede redenen waarom een kasteel dé ultieme trouwlocatie is.

1 Onvergetelijk

Trouwen hoort een onvergetelijke ervaring te zijn. Je trouwt als het goed is maar één keer in je leven. Zeg nou zelf, wat is onvergetelijker dan trouwen in een kasteel?

2 Sfeer

Een bruiloft zonder sfeer is geen bruiloft. Of je voorkeur uitgaat naar sprookjesachtig, romantisch of chic, alles kan in een kasteel.

3 Perfect plaatje

Er is geen mooiere manier om je bijzondere dag vast te leggen dan door middel van een fotoreportage bij een kasteel. Elk plekje is fotogeniek op een eigen manier. Neem bijvoorbeeld de ophaalbrug of de oude binnenplaats van Kasteel Duurstede: perfect voor een foto van het bruidspaar.

10 redenen voor een droomhuwelijk in een kasteel
Kasteel Duurstede; de perfecte plek voor bruidsfoto's. Foto: TasfotoNL, Shutterstock.

4 Officiële locaties

Handig om te weten is dat de locaties van Kasteelfeesten.nl officieel erkende trouwlocaties zijn. Dit betekent dat er een trouwambtenaar langs kan komen om de huwelijksvoltrekking te doen. Een van deze officiële locaties is het Stadhuys van Gouda. Geef elkaar het ja-woord in de trouwzaal, toost op het bordes en sluit de avond af in de feestzaal.

10 redenen voor een droomhuwelijk in een kasteel
Trouwen, toosten en feesten in het Stadhuys van Gouda. Foto: Mikhail Markovskiy, Shutterstock.

5 Bourgondië

Zonder een goed gevulde maag kun je de dansvloer natuurlijk niet op. Daarom verzorgt Kasteelfeesten.nl de volledige catering, van een uitgeserveerd driegangendiner tot uitgebreid buffet. Zo kun jij eten als een echte Bourgondiër voordat je je beste dansmoves laat zien op het feest.

6 Karakter

Kastelen hebben enorm veel karakter. Zo nemen de houten balken aan het plafond en de glas-in-loodramen je mee terug naar de Middeleeuwen. Om de kastelen een nieuw leven in te blazen is wel gekozen voor een moderne inrichting. Zo krijg je het karakter van vroeger in een jasje van nu.

7 Ruimte in overvloed

De locaties waar je kunt trouwen, hebben ruimte in overvloed. Kasteel de Schaffelaar in Barneveld heeft bijvoorbeeld verschillende zalen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast wordt het kasteel omgeven door een bos en kun je gebruik maken van de kasteeltuin. Het maakt dus niet uit of je gezelschap groot of klein is en of het buiten regent of dat de zon schijnt.

10 redenen voor een droomhuwelijk in een kasteel
Kasteel de Schaffelaar heeft ruimte in overvloed. Foto: Shutterstock.

8 Betaalbaar

Trouwen in een kasteel klinkt als een huwelijk met een flink prijskaartje, dit valt echter best mee. Zo kun je kiezen voor Best Wedding Deals; jullie hele dag voor één vaste prijs. De kastelen zijn exclusief voor jullie van ja-woord tot spetterend eindfeest. Dit betekent dat je het gebouw helemaal voor jezelf hebt.

9 Bereikbaar

Naast betaalbaarheid is de bereikbaarheid van je trouwlocatie belangrijk. Kastelen zijn doorgaans prima bereikbaar. Er is voldoende ruimte om je auto te parkeren en het openbaar vervoer is in de buurt.

10 Geen kopzorgen

De evenementorganisator zorgt er op jullie speciale dag voor dat alles tot in de puntjes op orde is. In plaats van stressen kun jij je dus met andere dingen bezighouden. Zo kun je kiezen uit een aanbod van workshops en entertainmentmogelijkheden, je hoeft je geen moment te vervelen! Hoewel je vervelen in een kasteel al een behoorlijke prestatie op zich is.

Open dag

Voor wie ’stiekem’ een beetje nieuwsgierig is naar de sfeer in een kasteel: je hebt geluk. Op zondag 23 september wordt de Open Toptrouwlocaties Route gehouden en Kasteelfeesten.nl doet mee. Mensen die nog een droomlocatie zoeken, kunnen in de kastelen terecht.

In samenwerking met Kasteelfeesten.nl

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.