Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Dossier 25 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Liever leren sneakers in verband met koeienstront

Montell en Ritse van HNTM mochten een outfit voor elkaar uitzoeken. De jongens hadden hierbij de grootste lol.

Stukgaan

‘Check die lijn!’ Montell gaat helemaal stuk om de opmerking van zijn maatje Ritse die zijn strakke buik een complimentje geeft. De jongens van Holland Next Top Model 2017 gieren het uit in het pashokje. Zojuist hebben ze een outfit uitgekozen wat ze leuk zouden vinden staan bij meisjes. Beiden lopen wel warm voor een crop top en trekken het vervolgens ook aan.

Sinds de opnames van het populaire tv-programma zijn winnaar Montell en runner-up Ritse dikke vrienden. „Op de eerste dag hadden we allebei een skateboard bij ons”, blikt Ritse terug. „Terwijl de anderen het vooral over school hadden, praatten wij over skaten. We hadden meteen een klik.”

Nakken

Ondertussen pakt Ritse een topje van Ellesse. „Je gaat me niet ‘nakken’ hè”, lacht Montell. „Ik pak je terug.” De jongens besluiten aardig voor elkaar te zijn en houden het beschaafd bij het uitkiezen van het meisjesoutfit. Alles komt immers wel in de krant.

Na deze ‘geinronde’, zoeken de heren iets voor elkaar uit. Beiden vinden een rode trainingsbroek van Champion erg vet. Vertwijfeld staan ze beiden met het kledingstuk in hun handen. „We mogen zeker niet hetzelfde aan op de foto?”, vraagt Montell terwijl hij het antwoord eigenlijk al weet. „Wat nu?” Ritse hakt de knoop door voor zijn vriend. „Doe jij hem maar aan.”

Betere benen

Maar er is meer moois in de JD Store te vinden. De jongens kunnen ook wel een zomeroutfitje gebruiken en kiezen vol enthousiasme shirts, korte shorts, een cap en een fanny pack voor elkaar uit. Dat ze elkaar goed kennen blijkt wel uit de uiteindelijke keuze, want beiden reageren enthousiast op het uiteindelijke resultaat. „Wat sick dat je dit voor me hebt gekozen!”, roept Montell uit. Ook Ritse is dik tevreden met wat Montell voor hem er heeft uitgepikt. „Deze short zit echt lekker”, zegt hij terwijl hij de stof tussen zijn vingers laat glijden. „Montell heeft trouwens wel betere benen dan ik. Die van mij zijn dunner en zitten onder de blauwe plekken van het skaten.”

„Ritse heeft een sportieve stijl”, weet Montell. „Als hij gaat skaten heeft hij het liefst iets wijds aan. Voor mij mag het wel wat krapper, ik heb er geen problemen mee om op mijn board te staan met skinny jeans. Ik denk er wel echt over na hoe ik mij kleed, maar het is niet zo dat ik ’s ochtends twintig minuten voor de spiegel sta.”

Beetje gek

„Nou, dit shoppen met jou kost anders aardig wat tijd”, lacht Ritse. De twee hebben de grootste lol, ze lachen veel en stoten elkaar telkens aan. „Het is niet zo dat we alleen maar geinen”, zegt Ritse. „We hebben ook goede gesprekken. Toen Holland Next Top Models begon moesten we allemaal onze telefoon inleveren voor een maand. Hierdoor werden er veel spelletjes gespeeld en ook veel gepraat. Doordat er geen telefoons waren, werd er echt ‘gebond’. Dat was wel mooi. Met Montell klikt het gewoon goed. We zijn allebei een beetje gek, maar kunnen ook heel serieus zijn. Over veel dingen denken we hetzelfde, we zitten vaak op een lijn. Het scheelt wel als je iemand hebt waaraan je je kunt optrekken.”

Koeienstront

Nu nog een mooie sneaker bij het outfit zoeken en dan zijn de jongens klaar. Beiden hebben ongeveer tien paar sneakers in de kast liggen. „Het maakt mij niet uit of de schoen hoog of laag is”, zegt Ritse. „Stof vind ik lekkerder zitten, maar die zijn moeilijker schoon te maken.”

Ritse houdt ook van cleane schoenen en kiest vaak voor leer. „Ik woon in Friesland, voor je het weet stap je in de koeienstront”, lacht hij. „Dat krijg je er makkelijker af bij leren schoenen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.