Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet het eruit als je een hele inboedel uitstalt op 2000 vierkante meter: ‘Word er duizelig van’

Wat als je zoveel spullen hebt dat je het eigenlijk niet meer kwijt kunt? Gisteravond startte het nieuwe programma Je Huis op Orde en daar blijkt maar weer wat een mens kan verzamelen. Voor het programma werd het hele huis van de familie Jansen-Kniest leeggehaald. En uitgestald in een gigantische hal.

Presentator Victor Brand gaat in het programma op zoek naar verzamelaars die door de bomen het bos niet meer zien, of door de spullen de vloer niet meer zien. Alle spullen worden overzichtelijk uitgestald in een grote hal. „Zodat jij kunt beslissen wat je wilt houden en wat je weg wilt doen”, aldus de presentator.

Inboedel uitstallen in Je Huis op Orde

De meest rommelige huizen worden op orde gebracht. „Tot aan de laatste wasknijper toe.” De familie Jansen-Kniest bestaat uit moeder Miranda, zoon Milan en dochter Shula. Hun huis werd na een vervelende scheiding een rommelig tafereel. Een trap vol wasgoed, een tafel vol knutselspullen en een tuin met troep zijn het resultaat. De onverwachte relatiebreuk zorgde bij moeder Miranda voor een hoop verdriet. „Ik was al blij als ik kon koken voor de kinderen.” De druk in haar hoofd, leidde volgens haar kinderen tot een rommelig huis.

In een gigantische loods van tweeduizend vierkante meter ligt de inboedel van Miranda en haar kinderen uitgestald. „Best veel spullen”, noemt Victor Brand het. De beelden zeggen genoeg. 132 tijdschriften, 550 stiften, 10 afstandsbedieningen, 468 computerspellen, 15 telefoons en 930 kilo kleding. „Ik word er duizelig van”, zegt Miranda.

Waardevolle spullen van familie Jansen-Kniest

De familie krijgt twee dagen de tijd om te kiezen welke spullen ze behouden. Vooral de confrontatie met herinneringen aan vroeger valt Miranda zwaar. Foto’s, trouwgeloftes en spullen van haar ex zorgen voor tranen. Maar de familie vindt ook dingen terug. Zoals een oude familiefoto en een tekenboek, die waardevol zijn.

Het bleek het uiteindelijk allemaal waard, want de ontknoping levert enthousiaste reacties op. Een aterlierurimte voor Miranda, een nette washoek en opgeruimde kamers. Met tranen van moeder Miranda als ze de teruggevonden oude foto aan de muur ziet. „Ik ben zo dankbaar.”

Wil je de hele uitzending van Je Huis op Orde bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier.

Irma Sluis gaat televisieprogramma met doven en slechthorenden maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo ziet het eruit als je een hele inboedel uitstalt op 2000 vierkante meter: ‘Word er duizelig van’
Sluiten