Erik Jonk
Erik Jonk Video 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bomvolle schuur in Je Huis Op Orde, tv-team SBS6 ‘in shock’

Je Huis Op Orde verbaast veel tv-kijkers elke woensdag met de enorme troep en het aantal spullen dat sommige mensen in huis hebben. Vanavond gebeurt dat bij de tv-makers zelf, als de schuur van een familie wordt geopend. Ze zijn in shock: „Oh, dit is heel ernstig.”

Je Huis Op Orde is een programma waarin Viktor Brand en zijn ‘dreamteam’ van experts huizen op orde brengen. Het tv-team bestaat uit organizer Eefje Sedee, ontwerper Florian Nelemans en huishoudexpert Quirine Molhuysen. Niet alleen zij steken hun verbazing niet onder stoelen of banken (als daar nog ruimte is). Dat doen de SBS6-kijkers net zo zeer. Twee weken geleden bijvoorbeeld, toen een verdrietige scheiding had geleid tot een zeer rommelige woning. Of vorige week, toen een – laten we het zo noemen – ‘fastfoodwoning’ in Middelburg werd aangetroffen.

Knuffels, heel veel knuffels

Ook vanavond is er weer een huis te zien dat is dichtgegroeid door een overvloed aan spullen. Spullen die de bewoners veel onrust bezorgen. Al komt de jongste dochter des huizes maar moeilijk van haar knuffels af, waarvan ze er vaak vier of vijf dezelfde heeft.

Je Huis Op Orde bij te drukke familie

In de derde aflevering van Je Huis Op Orde reist SBS6 af naar Velsen. Vader en fietsenmaker Emiel woont samen met zijn vier kinderen Sophie (4), Daan (10), Thom (12), Irene (14) en de hond in een prachtig huis in Velsen-Zuid. Door het co-ouderschap over de kinderen, de verantwoordelijkheid voor zijn drie fietsenwinkels en de liefde voor zijn nieuwe vriendin José, komt hij niet toe aan het op orde houden van zijn huis.

Zo treft het dreamteam een overvolle schuur aan, ze kunnen het amper geloven. Daan slaapt al vier jaar op een babykamer en vriendin José leeft sinds twee jaar uit haar weekendtas. Ze heeft namelijk geen ruimte om haar spulletjes in een kast te leggen. Weet het team van Je Huis Op Orde er ook vandaag weer raad mee?

Je Huis Op Orde is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

Politie Curaçao boos over documentaire Ewout Genemans over ‘duistere kant van eiland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.