Video

Memorabele momenten uit de Pinkpop geschiedenis

Camera videoMemorabele momenten uit de Pinkpop geschiedenis

Ken je ze allemaal? Foto/ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

15 JUN 2018

Dit weekend is het weer tijd voor Pinkpop! Tijdens dit mateloos populaire festival gebeuren er regelmatig dingen die een plekje in de geschiedenisboeken verdienen. Metro zet er een aantal voor je op een rij.

Een ei voor Anouk

In 1998 loopt Anouk in een wit t-shirt het podium op. Tijdens haar eerste noten krijgt ze een ei tegen zich aangegooid. Anouk geeft geen krimp en trekt even later zelfs haar shirt uit. Deze gooit ze demonstratief in het publiek. In haar rode bh vervolgt ze haar optreden.

Biertje?!

In de editie van 2015 besluit John Coffey the gaan crowdwalken. Als hij goed en wel staat wordt er een biertje naar hem toegegooid. Coffey vangt het biertje en drinkt hem op. Het publiek gaat helemaal los. De beelden vliegen de wereld over.

Focking Rainbow

Waneer in 2011 bijna het het hele publiek met een poncho in Landgraaf staat tijdens een optreden van de Foo Fighters, breekt uiteindelijk de zon door. Zanger Dave Grohl onderbreekt zijn optreden en wijst naar boven: ,,There’s a focking rainbow out there, look at that rainbow!” En hij vervolgt: ,,First rainbow in a rock show I’ve ever seen in my life.”

Het fragment begint vanaf 2:00 minuten.

Sprong in het diepe

We schrijven 1992, het legendarische optreden van Pearl Jam. Eddie Vedder besluit tijdens zijn optreden (in een groen Tivoli-shirt) op een camera-arm te klimmen en springt vanaf daar zo het publiek in.

Memorabel optreden

In 2014 werd het beste festival optreden toegeschreven aan Arcade Fire. Tijdens de set sloeg het weer compleet om. Het optreden kon echter niet meer stuk.

Andere leuke weetjes

De iconische roze hoedjes kwamen voor het eerst tevoorschijn in 2000.

In 2011 wordt er voor het eerst een miljoen betaald voor een act, namelijk Coldplay.

In 2014 breekt Pinkpop een record qua bezoekersaantallen. Er reizen 134.000 mensen af naar Landgraaf.

Weet je nog? Dat The Rolling Stones in 2014 naar Pinkpop kwamen?

En die keer dat Justin Bieber de headline was? Nog nooit werd er zo veel over Pinkpop geschreven voordat het begon.

Een dagkaartje kostte in 1972 vijf gulden. Nu kost het bijna 100 euro.

Metro wenst iedereen een fijn Pinkpop 2018 toe! 


Views

3k+

video icon
07:59
Likeability of 5
Foto van 'Daan Blits'

19 JUL 2018

DJ Mia More draait door: Kunnen ze in Slovenië wel dansen?

DJ Mia More gaat samen haar vriend Rick naar Slovenië om op een feest te draaien. Wat gaat er allemaal mis?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

Nieuw seizoen The Walking Dead verschijnt in oktober

Ben je een grote fan van de zombieserie The Walking Dead? Dan is er meer dan goed nieuws voor jou. Vanaf de eerste week van oktober wordt op FOX het negende seizoen in gang gezet. Dat viert de serie met een speciale en extralange Comic Con-trailer.

Op het immens populaire festival in San Diego was de cast - of in ieder geval een deel daarvan - ook aanwezig om vragen te beantwoorden van fans. Daar kondigde Andrew Lincoln, die in de serie als Rick Grimes dé hoofdrol vertolkt, aan dat hij de serie zal gaan verlaten.

,,Dit wordt het laatste waarin ik de rol van Rick Grimes vertolk. Ik houd van deze serie. Het betekent alles voor mij. Ik houd van de mensen die deze serie maken." Hoe hij precies uit The Walking Dead zal verdwijnen, dat is uiteraard voor het grote publiek nog onduidelijk.


Views

65

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Droogte zorgt zelfs voor bosbranden in Zweden

De aanhoudende droogte in Europa leidt tot bosbranden. Zelfs - of juist - in de noordelijke landen, zoals Zweden en Letland. In Zweden worden mensen geëvacueerd vanwege het oprukkende vuur. De vooruitzichten zijn dat er de komende weken wel wat regen gaat vallen in het Scandinavische land, maar dat is nog niet direct genoeg om de droogte te bestrijden.


Views

100+

video icon
00:00
Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De legendarische game Rollercoaster Tycoon keert terug

Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.

Spelontwikkelaar Atari - vooral bekend als maker van een van de allereerste videospellen, Pong - zette begin dit jaar een crowdfundactie op om de game een remake te geven en die blijkt geslaagd. Dit najaar nog kunnen we Rollercoaster Tycoon Adventures verwachten en de spelers op de Nintendo Switch zijn de gelukkigen.


Views

1k+