Kasper Hermans
Kasper Hermans Video 14 sep 2017 / 11:08 uur

Witte giraffen gespot in Keniaans natuurgebied

In Kenia zijn witte giraffen gespot en op videobeeld vastgelegd. Rangers van het Hirola Conservation Program kwamen tijdens een tocht door een beschermd natuurgebied de zeldzame beesten tegen nadat ze getipt waren door omwonenden. Het zou pas de derde keer in de geschiedenis zijn dat er beelden van ze zijn geschoten. Eerder gebeurde dit in Tanzania en een ander deel van Kenia.

Op de beelden is een volwassen giraf samen met haar kalf te zien. Opvallend is dat de moeder volledig wit is, terwijl op haar jong nog wel de contouren van de voor het dier kenmerkende vlekken te zien zijn.

Erg rustig

„De giraffen waren heel dichtbij en erg rustig”, vertelt een van de rangers. „Ze leken niet gestoord te worden door onze aanwezigheid. De moeder bleef een paar meter voor ons lopen en het kalf verschool zich achter de struiken.”

De dieren lijden aan de aandoening leucisme, deze afwijking zorgt ervoor dat het pigment in de huid veel minder is. Het belangrijke verschil met albinisme is dat hun ogen wel hun natuurlijke kleur behouden en dat ze niet slechter bestand zijn tegen het licht van de zon.

Reageer op artikel:
Witte giraffen gespot in Keniaans natuurgebied
Sluiten