Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 14 sep 2017 / 11:06 uur

Verliezer Miljoenenjacht geeft zich niet gewonnen

Arrold van den Hurk, de man die in 2013 per ongeluk op de knop van het tv-spel Miljoenenjacht drukte en daarmee de kans op 5 miljoen misliep, gaat mogelijk in hoger beroep tegen het oordeel van de rechter. Die oordeelde woensdag dat het terecht was dat hij destijds niet verder mocht spelen en stelde daarmee Endemol in het gelijk.

„Kijk, het is een uitspraak van een rechter die over de zaak heeft nagedacht en die onder vordering heeft afgewezen. We hebben de mogelijkheid tot hoger beroep. Daar hebben we ruim de tijd voor. Ik vind het in elk geval netjes om gewoon dat vonnis goed te bestuderen en met z’n tweeën (hij en advocaat Peter Plasman, red.) te kijken wat we nu gaan doen”, vertelde Van der Hurk woensdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw.

Linda de Mol

Alhoewel dat de rechter woensdag aangaf dat spelregels van Endemol geldig zijn, ondanks dat ze niet op de website uitgeschreven stonden, blijft de oud-deelnemer van het spel, die inmiddels al jaren met de zaak bezig is, zich vasthouden aan de uitspraak van Linda de Mol direct nadat hij na het indrukken van de knop had gezegd dat het niet de bedoeling was. „Als het allemaal zo duidelijk is, blijft het de vraag waarom Linda de Mol als eerste zei: ‘Dan doen we toch alsof het niet gebeurd is’.

In Miljoenenjacht doet de bank steeds een bod op het koffertje van de deelnemer waarin een voor iedereen onbekend bedrag zit. De speler beslist steeds of hij het koffertje wil verkopen of doorspeelt voor een mogelijk hoger bedrag. Van Den Hurk wilde in 2013 doorspelen toen hij een bod van 125.000 euro kreeg, maar drukte op de knop en beëindigde daarmee het spel. In zijn eigen koffer bleek 5 miljoen te zitten. Advocaat Peter Plasman bood vervolgens aan om de zaak kosteloos op zich te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verliezer Miljoenenjacht geeft zich niet gewonnen
Sluiten