Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Video 12 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Derk Bolt ontvoerd bij zoektocht naar mijn moeder’

Presentator Derk Bolt reisde in deze zomer naar Colombia voor zijn programma Spoorloos. We weten allemaal dat dat niet ging zoals gepland en dat Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender ontvoerd werden door guerillabeweging ELN. In de Spoorloos-aflevering van maandagavond blikte Margriet, de vrouw voor wie Bolt in Colombia was, voor het eerst terug op de gebeurtenissen. „Het ging nu even niet om mij, dat vond ik ongepast."

Moeder

Na een lange reis komen Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender aan in een klein dorpje in de regio Noord-Santander. En daar gaat het mis. De twee worden aangehouden en ontvoerd door de Colombiaanse guerillabeweging ELN.

„Een week lang trekken we verplicht met een peloton strijders door de jungle van de regio Noord-Santander. Voortdurend op de vlucht voor het Colombiaanse leger, dat ons overduidelijk op de hielen zit", aldus Bolt in de uitzending. Het verhaal loopt uiteindelijk met een sisser af: de twee mannen worden na een week vrijgelaten.

Het verhaal loopt ook voor Margriet goed af: haar moeder wordt gevonden en wil haar graag ontmoeten. Naar het programma keken bijna 1,6 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.