Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 5 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Kijkers Heel Holland Bakt zien ‘heerlijk enthousiaste’ meesterbakker uit haar dak gaan: ‘Wat een vrolijkheid’

Kandidaat Pien uit Heel Holland Bakt heeft de harten van veel kijkers gestolen. Ze springt er (letterlijk) tussenuit, want ze ging helemaal uit haar dak toen ze in de aflevering van gisteren hoorde dat ze meesterbakker was geworden. Kijkers kunnen haar enthousiasme wel waarderen.

In de eerste twee afleveringen van Heel Holland Bakt hebben kijkers kennis kunnen maken met tien amateurbakkers. En dat de kandidaten in bakshow Heel Holland Bakt de tongen los kunnen maken, blijkt wel. Vorige week gierden kijkers het nog uit om de onfortuinlijke Peter, bij wie alles misging.

En deze keer hebben veel kijkers het over Pien. „Heerlijk mens, die Pien. Wat een vrolijkheid!”, zijn kijkers het unaniem met elkaar eens over de kandidaat.

Pien na jurycommentaar: ‘Ik ga bijna huilen’

Het was dan ook het bakweekend van de 25-jarige Pien. Het thema van deze week was schuim en daar wist ze wel raad mee. Bij de eerste opdracht moesten de bakkers een variatie op een lemon meringuetaart maken, en daar brouwde Pien een ‘passievruchtenparade’ van.

Het werden zelfs twee taarten, in plaats van één. Ze had er duidelijk zin in. Alhoewel in de bodem van de taarten nog wat deukjes zitten, waren ‘de smaken echt fantastisch’, zei jurylid Robèrt van Beckhoven.  „Een lekkere taart”, zei hij. Ook Janny van der Heijden had lovende woorden voor haar eerste taart. En Pien? „Ik ga bijna huilen”, zei ze van geluk. „Bedankt voor het proeven.”

Moeilijke opdracht in Heel Holland Bakt-tent: 25 bokkepootjes maken in één uur

In de tweede opdracht in Heel Holland Bakt was het de bedoeling om 25 bokkepootjes te maken. Een heel moeilijke opdracht, want de bakkers hadden er maar één uur de tijd voor. Toch hadden de meeste kandidaten er toch wat van gebakken, waaronder Pien.

„Allemaal mooi gelijkmatig en ook mooi lang”, zei Robèrt toen hij naar haar bokkepootjes keek. „Als je dat voor de eerste keer doet, is dat best wel moeilijk. Ik zie ook dat er behoorlijk wat vulling in zit. Alleen is de chocola nog niet op temperatuur, dat is wel jammer”, zei het jurylid.

Lovende woorden voor Piens creaties in Heel Holland Bakt

De laatste opdracht was het maken van een taart met macarons. „Een macaronspektakel”, zei presentator André van Duin. Pien gaf daar, zoals alleen zij dat kan, haar eigen draai aan. Toen Janny van der Heijden haar taart te zien kreeg, zei ze dan ook: „Dit is geen standaardtaart, het is een Pien-taart. Een out of the box-taart. Maar ik vind ‘m wel heel grappig.”

De twee Heel Holland Bakt-juryleden hadden na het proeven louter lovende woorden over voor Piens creatie met walnoten. Verrassend lekker, was hun conclusie. En toen was het alweer tijd voor de uitslag. De meesterbakker werd Pien.

„Huh?”, was haar eerste reactie. En terwijl ze naar Janny van der Heijden liep voor haar meesterbakkersspeldje, sprong ze een gat in de lucht van blijdschap. „Ja? Dit had ik echt niet verwacht! Oh, dit vind ik zó leuk!”, riep ze uit. „Dankjewel”, zei ze, en ze gaf iedereen een omhelzing. Ook bij het teruglopen naar de andere kandidaten sprong ze nog maar eens heen en weer van geluk.

Pien steelt de harten van kijkers: ‘Heerlijk mens, wat een vrolijkheid!’

De rest van het Heel Holland Bakt-gezelschap lachte om haar enthousiasme en ook de kijkers thuis konden haar reactie wel waarderen. „Haar oprechte vrolijke reactie bezorgde gewoon tranen in mijn ogen. Ik hou van mensen die zo oprecht en puur zijn”, zegt iemand. Anderen herkennen in haar het karakter Sid uit de film Ice Age.

„Pien is zo heerlijk enthousiast in dit spel, haha. Mooi om te zien. En meesterbakker, dat is ze ook! De jongste van de groep maar zeker niet de minste. Go Pien”, zeggen anderen. „Heerlijk mens! Wat een vrolijkheid.”

Kijk Heel Holland Bakt  terug via NPO Start.

Opmerkelijk tv-moment: RTL Boulevard-presentator Eddy Zoëy pissig na vraag van collega in uitzending

Heel Holland Bakt-kijkers lachen om gestuntel van pechvogel Peter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties