Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 8 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Opnieuw verbazing om ‘oneerlijke’ jury Maestro: ‘drama queen’ is wéér door

De jury van televisieprogramma Maestro maakt geen al te beste beurt bij kijkers. Waar kandidaat Tjitske Reidinga ook gisteravond weer een aantal onvergeeflijke missers maakte, ging ze tóch door naar de halve finale. Onbegrijpelijk, vinden kijkers. „Er gaat hier iets niet helemaal goed met de jury.”

Maestro-kijkers zijn een kritisch publiek. Waren ze eerder al niet onder de indruk van een nieuw ‘SBS-erig’ onderdeel dit seizoen, daarna stapelden de kritische noten zich op aan het adres van actrice Tjitske Reidinga. De kandidaat zou te veel acteren wanneer ze haar dirigeerkunsten op het podium vertoont.

Die kritiek zwol de afgelopen weken alleen maar aan, maar tóch mocht ze telkens door naar de volgende ronde van de jury. En – spoiler alert – ook dit keer was het weer raak, ondanks het feit dat ze volgens kijkers overduidelijk het minste presteerde. Daar is de Maestro-kijker onderhand wel een beetje klaar mee. „Ik kan hier (bijna) om janken van oneerlijkheid”, zeggen ze.

‘Please, please’: kandidaat Tjitske Reidinga weet het zelf ook niet meer

Dirigeren kun je leren, dat is de insteek van de televisieshow Maestro. Daarin nemen zeven kandidaten het tegen elkaar op in de strijd om wie zich de beste dirigent mag noemen. Gisteren streden nog vier kandidaten om die eer.

Chris Zegers en Frédérique Spigt hoefden niet te vrezen voor hun plek in de halve finale. Het dirigeren ging ze in de aflevering van gisteravond redelijk goed af en de twee kandidaten kregen aardig wat complimenten van de jury.

Ammar Bozoglu deed ook veel goeds tijdens zijn eerste optreden, maar hij ging de mist in bij het tweede nummer. „Ik was alles kwijt”, zei hij erover. Volgens de jury ging hij van ‘top naar flop’. Bij Tjitske Reidinga ging daarentegen nog veel meer mis tijdens haar tweede nummer.

Geen contact met de mensen achter de instrumenten, moeilijk kijken en op een gegeven moment zelfs ‘please, please’ naar het orkest roepen, in de hoop dat dat haar uit haar benarde situatie zou redden. Kortom: dit optreden liep uit op chaos. Maar volgens de jury viel dat allemaal wel mee. Die vond vooral dat Tjitske niet zo moeilijk moest kijken. „Je gaat toch niet opgeven?”

Kritiek op Maestro-jury groot: ‘waardeloos’, ‘slaat nergens op’ en ‘schandalig’

Uiteindelijk belandden Tjitske en Ammar in de gevarenzone, waarbij het orkest de beslissende stem heeft. Die koos voor ‘drama queen’ Tjitske, waardoor zij door is naar de halve finale. ‘Waardeloos’, ‘slaat nergens op’, ‘schandalig’, de kritiek is niet mals na de aflevering van gisteren op de jury. „Tjitske door? Die de dramaqueen uithangt en tot twee keer toe niet afslaat? Onbegrijpelijk.”

Maestro-kijkers storen zich aan kandidaat Tjitske

Kijkers waren de afgelopen weken al flink uitgesproken over het gedrag van Tjitske Reidinga. „Steeds dat gesleep met die schoenen en dat ‘grappig onschuldig’ doen en dat geacteer, ik hou daar niet van”, zeiden kijkers al na eerdere afleveringen van dit seizoen. „Ze heeft last van nepperitus”, had iemand een diagnose klaar.

Anderen vinden dat ze niet dirigeert, maar acteert. Daardoor trekt ze het programma te veel naar zich toe, in plaats van dat het om de muziek gaat. „En de jury ‘Muppets’ noemen? Ze maakt het dirigeren belachelijk.”

Kijk de aflevering van Maestro terug via NPO Start.

Kijkers Maestro storen zich aan ‘acterende’ kandidaat Tjitske: ‘In een serie leuk, nu irritant’

Kritiek op nieuw ‘SBS-erig’ onderdeel in Maestro: ‘Wat verschrikkelijk storend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties