Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 8 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Emotionele Gordon vertelt in Casa di Beau over zelfmoordpogingen én terugkeer Geer & Goor

Gordon was gisteren weer eens op tv en dat werd een emotionele terugkeer. Op bezoek bij Beau van Erven Dorens in het prachtige Trentino in Italië voor de Casa di Beau Winterspecial, vertelde hij openhartig over zijn zelfmoordpogingen én over een terugkeer van Geer & Goor op televisie. Want dat ziet hij wel zitten!

Tijdens de eenmalige winterse aflevering neemt Beau van Erven Dorens drie gasten mee op pad in de winterse natuur in, met de adembenemende witte bergtoppen van de Dolomieten als decor. Niet alleen Gordon, maar ook Maurice Steijn (voormalig Ajax-trainer) en presentator Ruben Nicolai waren te gast. Maar het waren vooral de stukjes interview met Gordon die de meeste indruk maakten.

Zo vertelde ‘Goor’ tegen Beau, toen die hem zijn kamer liet zien, over de mogelijkheden van een terugkeer met Gerard Joling op televisie. En goed nieuws (vinden misschien velen): Gordon zou best nog één seizoen willen maken van Geer & Goor. De zanger en presentator sluit een nieuwe samenwerking met Gerard Joling niet uit, ook al kunnen de twee elkaar eigenlijk niet luchten of zien.

Gordon staat open voor terugkeer Geer & Goor, maar weet niet of humor ‘in deze tijd’ nog kan

Gordon en Joling vormden jarenlang een televisieduo en maakten meerdere series. Zo waren ze samen te zien in programma’s voor het Nationaal Ouderenfonds om eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Door een ruzie en doordat Gordon een contract tekende bij Talpa en Joling bij RTL, kwam er een einde aan hun samenwerking. In 2018 waren ze voor het laatst als duo te zien toen ze samen in één jurystoel plaatsnamen bij The Voice Senior.

Maar dat hoeft niet de laatste keer te zijn geweest dat twee samen op tv zijn. „Ik sta ervoor open”, zei Gordon tegen Beau over een terugkeer van Geer & Goor. Op één voorwaarde: „Dan wil ik nog één keer en daarna nooit meer en dan moet het ook écht afgelopen zijn.” De zanger weet niet of de humor van het duo nog kan. „Want dat is in deze tijd heel heftig.”

‘U heeft écht mijn jeugd gemaakt’

Toch valt de humor van de twee nog altijd in de smaak, ook bij een jong publiek, ziet Gordon. „Er kwam van de week een jongetje, van 18 of 19 jaar, naar me toe. Die zei: ‘Ach Gordon, u heeft écht mijn jeugd gemaakt’. Dat vind ik zo schattig, dat zo’n jonge jongen van de nieuwe generatie al die banden van ons terugkijkt.”

Joling sloot onlangs een nieuwe samenwerking óók al niet uit. „Gordon en ik hebben altijd prachtige programma’s mogen maken en misschien gaan wij dit in de toekomst wederom doen. Om goed de kerst in te gaan met een mooie kerstgedachte, wil ik dit graag melden”, schreef de zanger vorige maand op Instagram. Zou het er dan toch ooit van komen?

Gordon vertelt over Geer & Goor tegen Beau van Erven Dorens in Casa di Beau Winterspecial
Gordon vertelt over Geer & Goor tegen Beau van Erven Dorens in Casa di Beau Winterspecial. Casa di Beau/RTL

Gordon deed twee zelfmoordpogingen na liefdesdrama

Maar het was niet alleen maar leuke herinneringen ophalen in de Casa di Beau Winterspecial. Gordon omschrijft 2023 als het ‘zwartste jaar’ uit zijn leven. De zanger en presentator ging door een diep dal na zijn breuk met zijn verloofde Gavin Rozario en vertelde tegen Beau dat hij in de nasleep daarvan zelfs twee zelfmoordpogingen heeft gedaan.

De 55-jarige Gordon kreeg vorig jaar januari een relatie met de Australische Rozario. In maart werd bekend dat de zanger ten huwelijk was gevraagd, maar een maand later kwam naar buiten dat de relatie voorbij was. Rozario sprak kort daarna in een interview met Privé over de relatiebreuk en zei onder meer dat Gordon ‘het huwelijksaanzoek in scène had gezet’. Ook werden er privégesprekken tussen hen gepubliceerd. Dat alles raakte Gordon ontzettend diep, vertelt hij in tranen tegen Beau.

‘Dat heeft mijn hart gebroken, dit is zó niet waar en zó gemeen’

„Ik was helemaal verbaasd. Hij had dus verteld: hij heeft het zelf in scène gezet. En dat heeft echt mijn hart gebroken, dit is zó niet waar en ook zó gemeen”, vertelt Gordon daar nu over.

De zanger haalt ook uit naar Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. „Nog erger dan die breuk was de slechtheid om het artikel te plaatsen om te kijken hoeveel clickbaits je krijgt en hoeveel kranten je kan verkopen. Wat hier is gebeurd is karaktermoord. Ik zou willen zeggen tegen diegene, want ik weet dat hij dit kijkt: schaam je, schaam je diep.”

Volgens de zanger wist Santegoeds op het moment van publicatie hoe slecht het met hem ging en dat hij een eind aan zijn leven probeerde te maken. „Het waren twee pogingen”, zegt Gordon geëmotioneerd. Zijn ex-geliefde en goede vriend Patrick heeft hem gered. „Die is letterlijk bovenop me gesprongen. Hij heeft me weken in de gaten gehouden tot het langzaam maar zeker beter ging.”

De zanger, die nog steeds therapie krijgt, zegt dat hij ‘aan de rand van de afgrond’ zat. „Ik ben er langzaam en stukje bij beetje uit geklommen.”

Kijk Casa di Beau Winterspecial terug via RTL.

Gerard Joling reageert in Vandaag Inside op terugkeer Geer en Goor: ‘Zeg nooit nooit’

‘Teksten van een waanzinnige’, reageert Evert Santegoeds op Gordons aangifte tegen hem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties