Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 7 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk komt Raven van Dorst in Nachtdieren ook mannen met een dildo op straat tegen

Raven van Dorst rijdt vanaf vanavond voor het zesde seizoen de nacht van Nachtdieren in. De tv-maker met de (grappige) grote mond tankt wat extra, want we zien het programma deze keer ook vanuit het buitenland. Blijft het net zo leuk als dat het al was?

Als Raven van Dorst niet op de inmiddels bekende en populaire tv-boerderij aan het werk is, tuft hen al vijf seizoenen lang voor Nachtdieren op onmogelijke tijden door het land. Even geen Richard Groenendijk of Midas Dekkers tussen de wortelen en broccoli, maar rijdend op zoek naar mensen die niet willen of niet kunnen slapen.

Nachtdieren vind je ook over de grens

Een zesde seizoen van een programma als Nachtdieren in tv-rubriek Blik op de Buis bespreken, dat is niet helemaal Metro‘s gewoonte. Raven van Dorst is de afgelopen jaren een, misschien wel wat onverwachte, prima tv-persoonlijkheid gebleken. Met Nachtdieren vanuit Londen en Berlijn, heeft de voormalig tafelgast van De Wereld Draait Door echter een nieuw element aan de nachtelijke avonturen toegevoegd.

Metro bekijkt meestal – nu ook – aflevering 1 van een reeks. Helaas belandden we als kijker vanavond niet in Londen of Berlijn, maar stopte Raven van Dorst in Nijmegen. Over Nachtdieren 6 zegt hen: „Je zou misschien denken dat de nacht voor mij geen geheimen meer heeft. Maar dit zesde seizoen van Nachtdieren bewijst dat dat slechts een illusie is.”

Raven van Dorst in ‘een sprookje’

„Wie is er nog wakker in het sprookjesachtige Nijmegen? Gaat u mee?”, zegt Van Dorst al rijdend richting de Gelderse stad. Het lijkt erop dat deze nachtrijder wat cynisch is…

Toch blijkt er in Nijmegen heel wat te beleven na de klok van 00.00 uur. Je kunt als kijker alleen maar hopen dat hier niet al te veel redactiewerk vooraf voor verricht is. Een lamme fietser kun je natuurlijk altijd tegenkomen, maar een dame die dode dieren opzet om twee uur ‘s nachts? Raven van Dorst is al snel overtuigd van de gekozen plaats: „Ai lof Nijmege!”

Nachtdieren Raven van Dorst dieren opzetten
Een dier opzetten in de Nijmeegse nacht. Foto: BNNVARA / Witte Geit

Veelzijdigheid van Nachtdieren

De kracht van Nachtdieren is de veelzijdigheid aan mensen en diverse verhalen die je binnen 35 minuten voorbij ziet komen. Geen ellenlange saaie dingen, maar hup: weer door. Voor een supersportieve studente van 23 jaar die ernstig ziek is, ruimt Raven van Dorst wat meer tijd in. Terecht natuurlijk. De toch best vrolijke meid, die aan rugby deed, voelt zich door haar leeftijd „het jonge huppelkutje van het ziekenhuis”.

Andere studenten zijn met héél andere dingen bezig. Zij houden een debatavond (en pissen hun eigen tuin onder). ‘Intellectueel pingpongen met een biertje erbij’ noemen ze het ook wel. Raven van Dorst debatteert naturlijk maar wat graag mee, al vindt hen de gewoonte om u tegen elkaar te zeggen best lastig.

Raven van Dorst Nachtdieren
Raven van Dorst achter het stuur in Nachtdieren. Foto: BNNVARA / Witte Geit

Vissen en kraken

Hoe het in Nachtdieren toch lukt om óók nog een ADHD-visser die de grootste meerval van Europa (2,50 meter) wil vangen te spreken en een groep nerveuze jongeren die net een woning van een rijke stinkerd gaan kraken tegen te komen, we weten het niet. Leuk is het wel.

Oh ja, natuurlijk komt Raven van Dorst ook nog mannen met maskers op het hoofd en een dildo in de hand tegen. Logisch. Die heren zijn niet snel van het tv-nachtdier af. Van Dorst krijgt uit iedereen wel zijn of haar verhaal en ook nu. De twee blijken ‘de Nijmeegse dildoplakkers’, strijdend tegen de truttigheid. Van Dorst kan het daarmee alleen maar eens zijn.

Aantal blikken uit 5: 3,5

Blik Buis illustratie
Illustratie: Metro

Nachtdieren is vanaf vandaag telkens op zondag om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien. Terugkijken kan via NPO Start.

Sir Nicholas Winton, de man die 669 Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redde

Dit kost een nacht in de B&B’s van de Winter Vol Liefde-deelnemers

Een Huis Vol-families geven inkijkje in huishoudboekje (en bespaartips): ‘Verwarming uit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties