Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 6 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Met dank aan ‘mooie dame’ en Bouke Scholten is Elvis Presley nog springlevend

Superster Elvis Presley werd maar 42 jaar, stierf al in 1977, maar spreekt nog altijd tot de verbeelding. Dat blijkt maar weer uit het tv-programma My Tribute to Elvis van Bouke Scholten en Rob ‘Snollebollekes’ Kemps op SBS6. Zij willen zo het gedachtegoed van de zanger en acteur blijven verspreiden.

Volgens enkele mensen op onze aardbol is Elvis Presley nooit gestorven, maar in gedachten en onder fans is hij sowieso nog springlevend. Bouke Scholten (42) zorgt daar al jarenlang met optredens voor; en doet dat met Rob Kemps in drie afleveringen My Tribute to Elvis nog eens dunnetjes over. Metro bekeek alvast de eerste uitzending voor tv-rubriek Blik op de Buis.

My Tribute to Elvis Rob Kemps Bouke Scholten
Rob Kemps (l) en Bouke Scholten in de ‘VS’ . Foto: Talpa

My Tribute to Elvis volgens een beproefd recept

De geschiedenis van supersterren oprakelen – dat woord is niet negatief bedoeld – is op de Nederlandse tv inmiddels een beproefd recept. Rob Kemps dook met Matthijs van Nieuwkerk in Chansons!! een paar keer in de Franstalige muziek. De Volendammers Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol probeerden zoveel mogelijk over Simon & Garfunkel, Abba en The Beatles boven water te halen.

Of het toevallig is of niet, Bouke Scholten is in het jaar van My Tribute to Elvis net als zijn held 42 jaar. Dat het programma er nu is, zal echter meer te maken hebben met het feit dat hij vorig jaar The Tribute – Battle of the Bands op SBS6 glansrijk won. Die winst kwam allesbehalve onverwacht. Scholten won als Elvis al drie eerdere tv-programma’s: Waar is Elvis? (2009), The Winner Takes It All (2014) en All Together Now (2019). Ondanks zijn volle prijzenkast lijkt hij door de zege in The Tribute – Battle of the Bands op een of andere manier pas echt doorgebroken.

Bouke Scholten verdomd goed

Presentator van dat programma Gerard Ekdom (Metro sprak hem daarover), is nu de voice-over van My Tribute to Elvis. Dat ‘eerbetoon’ wordt zowel met een concert in Het Paard in Den Haag, als met een roadtrip door het Amerika van Elvis gegeven.

SBS kondigde in een persbericht ‘een uniek concert’ aan. Het optreden is allesbehalve uniek, want Bouke Scholten doet niet anders. Verdomd goed is hij echter wel, zag Metro afgelopen zomer bijvoorbeeld op de mainstage van de Zwarte Cross. Volgens de voice-over is de reis, die start in Las Vegas, ook al ‘uniek’. Rob Kemps voelt zich een geluksvogel dat hij mee mag op deze roadtrip. Het vervoer gaat per blinkende Chevrolet, waarin de heren zich de familie Flodder voelen. We zien Snollebollekes verkleed als The King of Rock ‘n Roll op de achterbank zitten. Je verwacht het niet… Eenmaal in het geboortehuis van Elvis slaat Kemps een fluistertoon aan. Kijk, dat mag je nou wél uniek noemen.

My Tribute to Elvis Bouke Scholten Rob Kemps
Bouke Scholten (l) en Rob Kemps met een Elvis look-a-like achter het stuur. Foto: Talpa

Ontmoeting met laatste verloofde

My Tribute to Elvis neemt de kijker buiten het concert in Het Paard en het geboortehuis mee naar de plekken waar de wereldster echt was. De kerk waarin hij zong bijvoorbeeld, de winkel waar hij zijn eerste gitaar kocht en het hotel in Las Vegas waar Elvis op het laatste woonde en hij zijn laatste optredens gaf. Er zijn mooie ontmoetingen, zoals met Ginger Alden, de laatste verloofde van The King.

Scholten en Kemps geven een geschiedenisles, ‘Elvis was een muzikaal genie’, en ook leren we de Nederlandse zanger die op een woonwagenkamp in Emmen ter wereld kwam beter kennen.

Bouke Scholten op de Zwarte Cross: 

Met dank aan ‘de mooie dame’

Scholten kwam erachter dat zijn stem op die van Elvis leek toen hij 18 of 19 was. Bij een caféoptreden constateerde ‘een mooie dame’ dat. Een week later kwam hij zijn belofte na om een Elvis-nummer te zingen. De ‘mooie dame’, met wie het overigens niets werd, dacht dat de Drent playbackte. Rob Kemps meldt zijn reisgenoot „dat hij zichzelf wel de nachtegaal van het zuiden voelt”. „Of de schijtlijster”, antwoordt Scholten droog. Da’s een beetje de humor tussen de twee mannen.

My Tribute to Elvis is wel een must voor de echte fan geworden en leuk voor mensen wat meer van die ster van weleer en de imitator van nu willen weten. Feitjes als ‘de moeder van Whitney Houston was achtergrondzangeres bij Elvis’? Je hebt er helemaal niets aan, maar zijn op z’n minst heel aardig om even mee te krijgen. Een andere achtergrondzangeres leeft nog en staat de tv-mannen te woord. Als Bouke Scholten vraagt of haar frontman handsome was, zegt de blik van deze dame op leeftijd alles.

Aantal blikken uit 5: 3,5

Blik Buis illustratie
Illustratie: Metro

My Tribute to Elvis is vanaf vandaag drie zaterdagen om 21.35 uur op SBS 6 te zien. Dat is direct na het nieuwe seizoen The Tribute – Battle of the Bands. Terugkijken kan via Kijk.nl.

Sir Nicholas Winton, de man die 669 Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redde

Therapie: er is zelfs een therapeut voor christenen die vastlopen in hun seksleven

Semira (25) is Chief gezondere snacks, terwijl iemand eerder zei ‘dat ze gewoon dom was’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties