Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 3 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Huis Vol-kijkers aanschouwen vol verbazing kampeervakantie familie Blom: ‘Waar halen ze de energie vandaan?’

De families van Een Huis Vol zijn sinds deze week weer terug op de buis. Maar kijkers krijgen bij de vakantie van de familie Blom met negen kinderen, toch wel lichtelijke vakantiestress.

De familie Cudogham, Wildeman en Blom met hun grote gezinnen zijn terug van weggeweest.

Familie Blom op vakantie naar Albanië

De familie Blom, het gezin van Gerdien en Maarten, gaat op vakantie naar Albanië. Met maar liefst negen kinderen in een volgepakte bus, zonder airco, rijdt vader Maarten richting het oostblok. Een totale rit van 2200 kilometer.

Na een lange rit komt het gezin aan op de plaats van bestemming. De familie Blom woonde voorheen in Albanië en gaat hun oude vrienden opzoeken. Vorig seizoen vertelden vader en moeder over hun dochter Miriam, die in Albanië overleed. Een verhaal waar veel kijkers van onder de indruk waren destijds.

Kampeerstress in Een Huis Vol

De familie Blom kampeert in de achtertuin van vrienden. Ze arriveren laat in de avond na de urenlange rit. Het gezin is moe, maar bij aankomst blijkt het gras nog niet gemaaid. En dat is volgens Maarten een dingetje met de tent. De optimistische Maarten pakt er een grasmaaier bij en begint met de klus, in het donker, terwijl zijn kinderen en vrouw om hem heen dartelen.

„Nog even hard werken”, volgens Maarten. Grasmaaien, tent opzetten, luchtbedden oppompen en alle kinderen naar bed. „Zo ver rijden is ook al hard werken. Maar ons hele leven, ons hele gezin, is gewoon hard werken. Maar het is ook heel leuk.” Daarna benadrukt Gerdien dat op reis gaan met zo’n groot gezin „nog harder werken” is. „Maar liever hard werken met heel veel kinderen, dan in je eentje niks doen.”

Kijkers kijken vol verbazing naar familie Blom

Als de eerste kinderen eenmaal op één oor liggen, moet vader Maarten nog even door. Opnieuw komt de grasmaaier tevoorschijn. Uiteindelijk kunnen Maarten en Gerdien een glas wijn drinken en even gaan zitten.

Kijkers krijgen complete vakantiestress als ze naar de kampeerperikelen van de familie Blom kijken. Het inpakken, rijden, alle wensen van de kinderen, dan uitpakken, tent opzetten en de hele mikmak daaromheen, zou menig kijker slopen. Maar de familie Blom blijkt niet zo makkelijk klein te krijgen.

Je kijkt Een Huis Vol terug via NPO Start.

Haagse familie Adam in Camping De Wildernis: ‘Dan ligt er zo’n baal stront van een olifant naast je tent’

Kijkers in een deuk om ski-kamikaze in Winter Vol Liefde: ‘Tv-moment van 2024 is al binnen’

Brandweerman bij Renze over vuurwerkverbod: ‘Hoeveel moeten hulpverleners nog accepteren?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties