Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 6 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinterklaas zet VI-studio op stelten en dat zorgt voor hilariteit: ‘Kutbeest’

Sinterklaas, oftewel ‘directeurtje’, overviel gisteravond de VI-studio. Hij maakte een aantal schunnige grappen en deelde toepasselijke cadeautjes uit en dat zorgde voor hilariteit.

Het is inmiddels ook traditie voor Sinterklaas om op 5 december langs de mannen van Vandaag Inside te gaan. Zo ook weer gisteravond. En daar konden heel wat VI-kijkers om lachen.

Sint overvalt VI-studio

De Sint komt scheldend en vloekend de VI-studio binnen en heeft zijn paard niet in de hand. „Ik heb hier toch helemaal geen zin in. Kutbeest”, roept de Goedheiligman. Daarna gaat hij aan tafel bij Wilfred Genee, Valentijn Driessen, René van der Gijp en Johan Derksen zitten.

Aan tafel kan de Sint het niet laten om een aantal schunnige grappen erin te gooien. En daarmee heeft hij de VI-tafel tuk. Vooral Van der Gijp kan zijn kenmerkende lach niet inhouden.

Cadeaus voor VI-gezichten

Vervolgens is het tijd voor cadeaus. Ieder VI-gezicht krijgt iets wat bij hem of haar past. Zo krijgt Johan Derksen een bever-knuffel, als verwijzing naar naar zijn vriend John de Bever. En een Pieter Omtzigt-pyjama. Genee ontvangt een ‘bruine plaat’ voor zijn liedje Een Aperolletje met Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. Van der Gijp moet het doen met een fles ‘tantra’-massageolie, verwijzend naar B&B Vol Liefde-Walter. En voor Valentijn Driessen komen er pallets vol met azijn de studio inrijden. Dit vanwege zijn kritische en soms wat ‘zure’ mening.

Ook VI-gezichten Merel Ek en Chris Woerts krijgen cadeaus. Ek krijgt hardloopschoenen, zodat ze achter de politici kan blijven aanrennen, en een schaars geklede jongen. Woerts moet het doen met een ‘glazen bol’ voor zijn voorspellingen, beugeltje en een seksspeeltje waardoor hij zijn mond houdt.

Kijkers lachen om Sinterklaas in Vandaag Inside

Uiteindelijk besluit Sinterklaas dat het welletjes is. Op de heftruc, waar de pallets met azijn mee binnenkwamen, verlaat hij de studio. „Tabee motherfuckers”, roept hij nog na.

Kijkers kunnen behoorlijk lachen om de chagrijnige en soms ietwat flauwe humor van de Sint. Uit de reacties blijkt dat menig kijker deze VI-traditie graag in leven houdt.

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK.

Bij Op1 over Pieten: ‘Zwartgeschminkte Pieten zijn volgens kinderen nep’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties