Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 20 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Kijkers Boer Zoekt Vrouw hebben te doen met Bernice na dapper besluit (en ach, die Haico en Jasmijn…)

Voor wie het heeft gemist: Boer Zoekt Vrouw was gisteravond weer eens om te smullen. Eén van de deelnemers blijft namelijk eenzaam achter. En er is dit seizoen weer eens een (mogelijk) stelletje met een allesbehalve soepeltjes lopende citytrip. Niet leuk voor het koppel, maar stiekem smullen voor de kijker…

Boer Zoekt Vrouw nadert z’n einde en 2 miljoen mensen zaten klaar voor de definitieve keuzes van Claudia in Frankrijk en Bernice in Zweden. Vooral naar die laatste jonge Friezin waren de kijkers reuze benieuwd. Omdat ze het moeilijk had, geen vlinders door haar maag voelde fladderen, drukte om zich heen helemaal niet gewend is en zelfs haar moeder af en toe voor raad inschakelde.

Twee boeren vallen vooral op in Boer Zoekt Vrouw

Boer Richard en zijn verovering Robin genieten – best sportief – in de Karpaten in Slowakije. Piet vermaakt zich in het Duitse Hannover met zijn Anke en Claudia en Paul vermaken zich wel in Frankrijk. De meeste Boer Zoekt Vrouw-ogen zijn dit seizoen gericht op Bernice en… tja, wie eigenlijk? En op Deense vrijgezel Haico die de veel jongere Jasmijn koos (half Nederland stond op z’n kop, alsof die kerel zelf niet mag kiezen).

Bij boerin Bernice in Zweden waren twee heren nog over, Ype-Jacob en Johan. Leuke gasten, die aan presentatrice Yvon Jaspers lieten weten alles uit de kast voor een mogelijke liefde te hebben getrokken. Op hun manier dan, maar Jaspers kon zich daar in vinden.

Bernice, zo’n typische boerin in  Boer Zoekt Vrouw

En Bernice zelf? Het is zo’n typische Boer Zoekt Vrouw-deelneemster geworden. Zij uit zich niet gemakkelijk, al die mannen op haar erf vindt Bernice eigenlijk maar niets. Maar ja, ze is alleen en dat zint haar ook niet. Veel kijkers van Boer Zoekt Vrouw hebben met haar te doen. Anderen vragen zich op social media behoorlijk bot af ‘waarom ze in hemelsnaam aan het programma meedoet’.

Hoe dan ook, de paardenliefhebster móest in de aflevering van gisteravond kiezen. Meedoen aan Boer Zoekt Vrouw vond Bernice veel moeilijker dan ze vooraf had gedacht, gaf zij gisteravond aan Yvon Jaspers toe. „Gewoon… die shock in één keer, van niks naar dit. Dat is best veel.” Heeft ze spijt? „Nee, maar ik had gehoopt dat ik me meer op m’n gemak zou voelen. Ik ben zelf een beetje gefrustreerd, omdat ik nog niet de kriebels heb gekregen die ik dacht te krijgen.” Als Jaspers vraagt of Bernice voor beide heren he-le-maal niets voelt, volgt een bevestigend antwoord. „Het is moeilijk, want het zijn superlieve jongens.”

De onvermijdelijke beslissing

Dan komt dé vraag van de Boer Zoekt Vrouw-uitzending. Yvon Jaspers: „Wat zou je het liefste willen?” Bernice: „Afscheid nemen van allebei.” De jonge Zweedse heeft het er zichtbaar moeilijk mee, maar ze neemt dan maar mee dat Boer Zoekt Vrouw haar ook iets heeft gebracht. „Het is een hele leuke ervaring geweest, vond ik. Maar nu is het wel heel heftig.” Na de tranen uit haar ogen te hebben gewreven, moet Bernice haar ‘nieuws’ nog aan de heren vertellen. Heren die beiden wél kriebels kregen, maar hier eindigde toch het avontuur.

Haico en Jasmijn

Blijven Haico en Jasmijn nog over. Hoe vergaat hun uitstapje in Denemarken? Ehm, moeilijk, moeilijk. Stroef. Niet om aan te zien eigenlijk. En dat in troosteloze weersomstandigheden. Dan krijg je uitspraken zoals die van maagd Haico, terwijl het giet: „Misschien moeten we morgen iets leuks gaan doen.” Haico denkt dan niet aan iets waardoor het woordje maagd in het vervolg kan worden weggelaten. De twee slapen namelijk, op nadrukkelijk verzoek van Jasmijn, in aparte kamers. „Vind je dat erg?”, vraagt Jasmijn. „Neuh”, zegt Haico. Later in de camera: „Het maakt me wel onzeker.”

De twee zijn nog net niet zo’n stel als het duo dat in een legendarisch verleden zwijgend in draaiende theekopjes zat in Disneyland Parijs. Maar of de vonken er nou vanaf spatten? Allesbehalve. Jasmijn: „Ik denk dat het aan mij ligt. Ik communiceer ook niet wat me dwars ligt en dat is best egoïstisch.”

Kijkers van Boer Zoekt Vrouw hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken…

Boer Zoekt Vrouw terugkijken? Dat kan via NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties