Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 22 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Duncan Laurence en Mell stelen de show in Beste Zangers: ‘Betoverend’

Gisteravond was voorlopig de laatste aflevering van Beste Zangers op de buis en dat is traditiegetrouw duettenavond, voor veel kijkers het hoogtepunt van het seizoen. Vooral Duncan Laurence en Mell stalen de harten van kijkers met hun optreden.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Duncan Laurence helemaal de hemel in wordt geprezen. Dat kijkers hem in de armen hebben gesloten is, gezien zijn voorgeschiedenis, toch ergens wel verrassend. Want heel positief stond de Songfestival-winnaar er een tijdje niet op.

Duncan Laurence en Mell stelen de show in Beste Zangers

Onder anderen MEAU en Douwe Bob beklommen gisteren samen het podium. Zij zongen Ik leef mijn eigen leven van André HazesMarco Bakker en Numidia staken Perhaps love van John Denver in een nieuw jasje. Maar het hoogtepunt van de avond (volgens kijkers) was dus het duet van Mell en Duncan Laurence.

Vooraf vertelt Mell dat ze dolgraag met Duncan Laurence wilde zingen. „In 2014 hebben we al besproken bij The Voice dat we een keer een duet willen doen. Dat is er nooit van gekomen en nu zitten we hier. Toen we een duet mochten uitzoeken, stuurde ik naar Duncan: ‘Wat vind je hiervan?’ Ik kreeg alleen: ‘Jaaaaaaa’.”

Het nummer dat het duo zingt is Don’t want a heart van Sonny Tennet. En dat doen ze met verve. De andere kandidaten zijn na afloop lovend. „Ik kende het liedje helemaal niet, maar het was echt betoverend”, vindt gastheer Jan Smit. Numidia: „Altijd als Mell zingt, is het alsof een soort toverspreuk ontploft. En dan Duncan en Mell samen… Dat is één grote magie.”

„Ik hoor dit lied al helemaal op de radio”, prees MEAU het duo. „Ik hoorde ze stiekem al een beetje repeteren. Zelfs toen dacht ik al: dit wordt het gewoon. Ze zijn gewoon een duo.”

Kijkers lyrisch

Ook vanaf de bank wordt er lovend gereageerd. Een enkeling is zelfs tot tranen geroerd door het duet.

Je kunt Beste Zangers terugkijken via NPO Start.

Rob Jetten (D66) haalt fel uit naar VVD: ‘Onbegrijpelijke koers’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties