Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers in een deuk door Elise Schaap als Haagse taxichauffeur in Bla Bla Bla met Schaap: ‘Een nieuwe Ushi geboren’

Hoewel de eerste aflevering van Bla Bla Bla met Schaap gemengde reacties opleverde, viel de nieuwste aflevering gisteravond een stuk beter in de smaak. Kijkers blijken groot fan te zijn van Elise Schaap in de rol van een Haagse taxichauffeur.

Als ‘echte’ Hagenees moet de Rotterdamse actrice, ook wel bekend van Familie Kruys, Undercover en Ferry, een dag lang mensen van A naar B brengen.

‘Een lekkere Hagenarette’

Om haar rol als Haagse taxichauffeur geloofwaardig te maken, ondergaat Schaap een heuse transformatie. Ze krijgt een zwarte pruik op, een plamuurlaag aan donkere make-up én neppe tanden. Daarnaast heeft Schaap lessen gevolgd bij Hagenees Sjaak Bral, auteur van Ut Groen-Geile Boekie, om haar Rotterdamse accent net iets meer te verhullen.

Met Bral in haar oortje, kruipt Schaap in de taxi. Hier en daar fluistert de Hagenees wat grapjes in haar oor (Bral: „Ze zeggen altijd vrouwen kunnen niet inparkeren. Weet je hoe dat komt? Omdat er hun leven lang tegen ze wordt gelogen over hoe lang twintig centimeter is.”), maar grotendeels doet ze het zelf.

En hard works pays off, want aan het einde zijn alle klanten positief over hun taxichauffeur. „Een lekkere Hagenarette”, zegt de één. „Pleurisweer, takkeweer, de goede Haagse worden gebruikt”, vult de ander aan. Slechts één van de klanten viel het op dat Schaap misschien niet helemaal Haags is.

Bla Bla Bla met Schaap-kijkers liggen in een deuk

Niet alleen Schaap haar klanten zaten te lachen op de achterbank, ook de kijkers thuis lagen dubbel. Van de gemengde reacties op de eerste aflevering is niet meer veel te merken. „Mag het programma Taxi terug op de buis?! Dit is toch super televisie”, schrijft een kijker op X. „Weer in een deuk gelegen”, voegt een ander toe.

Je kunt Bla Bla Bla met Schaap terugkijken via RTXL.

De Slimste Mens-kijkers maar wat blij met nieuwe kandidaat Nandi van Beurden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.