Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Televisie 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen haalt keihard uit naar Sigrid Kaag in Vandaag Inside, gaat volgens kijkers te ver

Dat Johan Derksen geen D66-fan is, is niets nieuws. Eerder deze week hield hij in Vandaag Inside weer eens een tirade over de partij. Maar hoe hij gisteravond uithaalde naar Sigrid Kaag, gaat de kijkers van het programma te ver. „Weerzinwekkende platheid.”

Vaste gezichten van de SBS-6-talkshow René van der Gijp en Johan Derksen, gingen met sportjournalist Valentijn Driessen in op de laatste politieke ontwikkelingen. VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz sluit op voorhand een samenwerking met de PVV niet uit, en daar kan Derksen wel in komen.

„Ik ben het volstrekt oneens met sommige standpunten van de PVV en zou er nooit op stemmen. Maar dat geldt voor mij voor D66, die zich als een plaag voor Nederland hebben gedragen de afgelopen jaren.”

Kaag naar Brussel

Na kort stil te staan bij de onveiligheid voor politici, ‘op het moment bijna inherent aan het politicus-zijn’, stelt Derksen, komt het gesprek op Frans Timmermans. Met hem als lijsttrekker voor de PvdA-GroenLinks, laat hij zijn plek als Eurocommissaris in Brussel achter. Zou Sigrid Kaag die volgens Derksen op kunnen vullen?, vroeg Wilfred Genee.

„Sigrid Kaag vond ik altijd een nare vrouw. Ik vind het nu een kutwijf eerste klas”, reageert Derksen verbeten, naar aanleiding van een column van Ronald Plasterk in De Telegraaf. In de studio van Vandaag Inside klinkt gelach. „Dan is ze toch in je achting gestegen”, reageert Van der Gijp lachend. En ook Driessen ziet het niet voor zich. „Dan heb je dadelijk haar in Brussel, en Timmermans in Nederland. Nou daar ben je lekker mee.”

Kijkers Vandaag Inside verbolgen

Zo hard als er in de studio gelachen werd, zo verbaasd werd er online gereageerd. Velen vinden dat Derksen hiermee een fatsoensgrens overschreed, blijkt op social media. Die noemden zijn uitspraak ‘walgelijk’, ‘stuitend’ en ‘weerzinwekkend plat’.

De reacties op de start van het programma waren deze week gematigd. Bij de kijkcijfers scoort het programma uitstekend, maar de kijkers missen het programma De Oranjezomer, zo bleek van de week na de eerste uitzending.

Vriendin Debbie waarschuwt voor nieuwe kandidaat in B&B Vol Liefde: ‘Pas op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.