Madelon de Goffau
Madelon de Goffau Televisie 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Heeft datingshowconcept de beste tijd gehad? Date Smakelijk is tegenvaller voor publiek

De debuutaflevering van het nieuwe datingprogramma Date Smakelijk is geen voltreffer. Kijkers vonden de eerste aflevering van het programma te langdradig en het concept uitgemolken. Is de datingshowmanie over zijn hoogtepunt heen?

En weer is er een nieuwe datingshow op televisie. Met Date Smakelijk voegen de makers een nieuw programma toe aan de eindeloze trits programma’s waarin kandidaten verwoede pogingen doen de liefde te vinden. Programma’s als B&B Vol Liefde en Lang Leve de Liefde zijn uitermate populair. Dat komt vooral door het alomtegenwoordige ongemak in de programma’s, schreef Metro al eens. Toch lijkt die aantrekkingskracht voor Date Smakelijk niet te gelden.

Liefde gaat door de maag in Date Smakelijk

In dat programma gaan de deelnemers met elkaar op date én moeten ze voor elkaar een zelfgekozen gerecht bereiden. Daarna gaan ze met elkaar aan tafel en proberen ze te ontdekken of ze hun match voor zich kunnen winnen met hun culinaire vaardigheden. Intussen worden ze bijgestaan door presentatieduo Georgina Verbaan en Patrick Martens. Maar of het programma dezelfde cultstatus gaat bereiken als andere datingprogramma’s is sterk de vraag.

Kijkers vonden weinig aan de eerste aflevering. Date Smakelijk werd bestempeld als ‘langdradig’ en ‘uitgemolken’. „Eén minuut gekeken om nu al te weten dat Date Smakelijk geen hoogvlieger is”, zei een kijker op X. „Ik zap langs Date Smakelijk. Wat is dit voor flop?”, reageerde een andere kijker.

Wennen

Voor de presentatoren was het wel een succes, zeiden ze eerder al tegen persbureau ANP. „Ik had het met niemand anders gekund, want we hebben het gewoon altijd gezellig”, zei actrice Georgina Verbaan over haar presentatieklus met Patrick Martens. „Voor mij was het wel even wennen, maar omdat het zo’n fijne en veilige sfeer was en het heel leuk was met alle mensen en de hele crew was ik snel gewend.”

Hoewel het slecht ontvangen werd, bleken deelnemers wel geïnteresseerd in hun matches en bestempelden ze het als een succes. Of dat het programma gaat redden, moet blijken.

Kijkers Slimste Mens kunnen er niet over uit: ‘Waarom zit Renée zo raar op die stoel?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties