Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De Oranjezomer-kijkers kritisch op stroeve start: ‘Mis Marcel & Gijs’

Hélène Hendriks trapte gisteravond af met een nieuw seizoen van De Oranjezomer. Waar tafelgast Özcan Akyol nog even het seizoen van ‘concullega’s’ Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen evalueerde. Maar het kijkerspubliek liet ook hun kritische mening horen. Onder meer over ‘Eus’ die te veel Johan Derksen imiteerde, een zenuwachtige Hendriks en de gelijkenis met Vandaag Inside.

De Oranjezomer neemt het SBS-talkshowstokje over van Marcel & Gijs en tafelgast Akyol kan het niet laten om het nog even over Groenteman en Van Roosmalen te hebben. Tussen de VI-heren, waar ‘Eus’ ook regelmatig aanschuift, en Groenteman en Van Roosmalen heerst al een tijdje een narrige sfeer. De mannen van VI sneren namelijk regelmatig naar hun concullega’s en andersom gebeurt dat ook.

‘Eus’ geeft kritisch compliment aan Marcel & Gijs

Akyol vertelt bij Hendriks aan tafel dat hij zich „enorm vermaakt” heeft met Marcel & Gijs. Maar hij noemt ook dat je de talkshow geen vijf avonden achter elkaar moet kijken. „Dan werd het te veel.” Akyol benadrukt dat hij Marcel & Gijs– aanpak geslaagd vindt. „Dat zij zo doorgaan en doorslaan in het ironiseren, dat je helemaal niet meer weet waar het over gaat. En dat is wel humoristisch.”

Maar naast de kritische mening van Akyol, hadden De Oranjezomer-kijkers ook het een en ander aan te merken. Uit de reacties blijkt dat sommige kijkers Marcel & Gijs namelijk missen. Het kijkerspubliek kon merken dat de presentatrice nog zocht naar de juiste aanpak aan tafel. Ook voelden veel kijkers dat De Oranjezomer wel veel gelijkenissen met Vandaag Inside. Zo kwamen veel gasten uit het VI-vijvertje, maar ontbrak natuurlijk het welbekende VI-trio.

Kritische kijkers van De Oranjezomer

‘Eus’ verkondigt overigens aan de De Oranjezomer-tafel dat ze niet te veel moeten doen alsof ze Vandaag Inside zijn. „We moeten vooral niet VI gaan imiteren. Er is maar één VI. Dan gaan alle mensen verwachtingen krijgen en dat is niet de bedoeling.” Maar kijkers vinden dat hij toch net iets te vaak de rol van Johan Derksen probeert over te nemen.

Overigens kreeg Marcel & Gijs bij de aanvang van de talkshow ook de nodige kritiek. Maar daarvan liepen de kijkcijfers met de aflevering op en ontvingen zij steeds meer lovende reacties. Het kan dus ook zeker, in het geval van De Oranjezomer, zo zijn dat de kritische kijkers nog bijdraaien.

De Oranjezomer verschijnt de komende zes weken iedere werkdag op de buis. Vanaf 14 augustus keert Vandaag Inside weer terug. 

Je kijkt de Oranjezomer terug via KIJK.

Kijkers Chateau Meiland ‘genieten’ van aankleding Code Rosé: ‘Duurbetaalde parenclub’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.