Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers smullen van ongemakkelijkheid aan Marcel & Gijs-tafel: ‘Prachtige puinhoop’

Aan de Marcel & Gijs-tafel gisteravond spatte de ongemakkelijkheid er vanaf. Presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen raakten namelijk verzeild in oneindige discussies met advocaat en ex-politicus Theo Hiddema. En dat werkte bij kijkers op de lachspieren.

Groenteman en Van Roosmalen presteerden het al vaker om kijkers te verrassen met hun praatprogramma. Woensdagavond stak medium Liesbeth van Dijk meermaals haar middelvinger op richting de heren. En eerder bood een gast zijn excuses aan voor de uitspraken die hij aan tafel deed.

Ongemakkelijkheid bij Marcel & Gijs

Van Roosmalen introduceerde gisteravond advocaat en oud-Forum voor Democratie-lid Theo Hiddema. Hij looft zijn carrière, maar benadrukt dat Hiddema niet van geslijm houdt en narrig kan zijn. En om de narrigheid van Hiddema kan de kijker inderdaad niet heen.

Je moet ervan houden, maar de uitzending van gisteravond zorgde voor een ongemakkelijke, maar ook lachwekkende sfeer. En kijkers konden de ongemakkelijke chaos wel waarderen.

‘Narrige’ Theo Hiddema

Zo probeerde Groenteman meermaals de koppige Hiddema te bevragen en op sarcastische wijze een beetje uit de tent te lokken. Hiddema bleef – gespeeld of niet – knorrig en mopperig en Van Roosmalen droeg daar zijn steentje aan bij.

Hiddema vroeg vooraf aan de uitzending of er binnen gerookt mocht worden. De advocaat sprak Groenteman en Van Roosmalen regelmatig tegen en stelde zich graag recalcitrant op. Zo ergerde hij zich aan de vragen en cynische grappen van Groenteman. „Het is een vervelende man hoor. Hij komt ook uit een zure familie.” Overigens haalde Hiddema meermaals de familie en opvoeding van Groenteman aan.

Kijkers smullen van chaos aan tafel

Een begrijpelijke discussie over de actualiteit kwam moeilijk op gang, want de heren waren voornamelijk met elkaar aan het bakkeleien. Van Roosmalen had blijkbaar vooraf al voorspeld dat het een „hele moeilijke uitzending” kon worden.

Maar dat kan het kijkerspubliek wel waarderen. Uit de reacties is te lezen dat veel kijkers konden lachen om het gemopper aan tafel. Echt vrienden bleken Groenteman, Van Roosmalen en Hiddema niet. Maar aan het eind van de uitzending vraagt Van Roosmalen grappend of Hiddema „morgen weer komt.” Waarna de advocaat en Marcel & Gijs-gezichten elkaar vriendelijk de hand schudden.

Je kijkt Marcel & Gijs terug via KIJK. 

Onderzeeër Titan is ‘geïmplodeerd’, vijf mensen aan boord overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.