Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 21 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

‘Enorme’ cliffhanger door Peter Gillis in Massa is Kassa: zal hij…?

Hatseflats, op z’n knieën! Het gebeurde gisteravond echt in reality-programma Massa is Kassa. Dat Peter Gillis opstond van zijn stoel was al heel wat, maar er volgde nog een activiteit. In de keuken ging hij door de niet zo soepele Brabantse knietjes en… toen was de aflevering van Massa is Kassa afgelopen.

Het is een schril contrast met het nieuws dat door een uitzending van RTL Boulevard tijdens de uitzending van Massa is Kassa ook rondging. Toen werd duidelijk dat de ex van Peter Gillis, Nicol Kremers, openheid van zaken heeft gegeven. Zij gaf aan het RTL-programma toe dat zij uit angst (veel te) lang bij de vakantieparken-miljonair is gebleven. Bang om het feit dat Gillis haar iets aan zou kunnen doen. Nicol Kremers heeft nu aangifte tegen haar ex gedaan van tien mishandelingen.

Nicol Kremers terug in Massa is Kassa

Maar terug naar Massa is Kassa, want het vakantieparkenleven en het gelebber en de lieve woordjes van twee nieuwe tortelduiven gaat gewoon door: Peter Gillis en zijn onlangs veroverde vlam Wendy van Hout. Nicol Kremers was in de aflevering van gisteravond nog wel te zien. Peter Gillis en zijn dochter Inge (‘Ingetje’) bezochten het graf van zijn moeder om het op te knappen. Maar ook om een nieuwe foto van het gezin te plaatsen. Op de vorige foto stond Nicol Kremers ook, maar die werd gestolen. In stemmige flashback-beelden kregen de half miljoen kijkers van Massa is Kassa Kremers nog even bij hetzelfde graf te zien.

Een handgranaatje neerleggen

Maar dan… tromgeroffel! Hoewel half tot heel Nederland geen goed woord voor Peter Gillis over heeft, gaat zijn leven natuurlijk gewoon door. En dat van Massa is Kassa ook. Hij kocht weer eens een joekel van een camper, die zoveelste in alle Massa is Kassa-seizoen. „De Rolls Royce onder de campers. Dit is een heel apparaat? Of nie?”, vond de koper zelf. Vervolgens trof hij een toilet met afzuiger aan „waar hij een mooi handgranaatje zou kunnen neerleggen” en „waarop hij lekker kan bouten.”

Maar de kijkers zagen vooral een voor Gillis gedenkwaardige scène met Wendy. Met hem trouwen, daarover hield Nicol Kremers altijd de boot af. Met de nieuwe vlam kan hij het dus nog eens proberen. Eerst was er nog een scène waarbij een architect langskwam om de inrichting voor de werkruimte van Wendy te bespreken. De beste man werd ontvangen met Wendy op de knie van Peter Gillis. Brabantse gemoedelijkheid ten top natuurlijk…

Peter Gillis leest zijn eigen reclamefolder

De woonkamer van de Massa is Kassa-man is het volgende strijdtoneel. Ongelooflijk dat de camera-mensen van SBS6 er op het juiste moment weer bij waren. Hóe dóen ze dat toch??? Peter Gillis zit aan tafel. Normaal gesproken tuurt hij dan in zijn eigen biografie, maar nu bestudeerde hij zijn eigen vakantieparkenfolder. Blijkbaar staan er te veel Nicol Kremers-passages in dat boek. In de keuken staat Wendy, groentedingetjes te snijden. „Waarom ze een hoed draagt, weet ik niet”, zegt voice-over Frank Lammers. En: „Peter Gillis is nog nooit zo gelukkig geweest. Zijn nieuwe mejuffrouw doet zelfs aan gezond eten. Dat doet ze dus met een hoed op, binnenshuis.”

„Schatje, lukte het ammol (allemaal, red.)?”, vraagt Gillis. Vaste kijkers zagen hem in deze setting met Nicol altijd alleen maar bevelen als ‘koffie!’ en ‘honger’ geven, maar nu is hij poeslief. „Ja, ik ben een lekker saladetje aan het maken voor ons”, zegt Wendy al snijdend. Peter Gillis: „Wel fijn samen zo, of nie?” Wendy: „Ja, vinnik ook.” Gillis: „Het is net of je al tien jaar ken, of nie?” Wendy: „Ik wou het niet zeggen… Ja, zo voelt dat toch ook?” Gillis: „Je hebt een hartje van goud.” Wendy: „Jij ook.” Met een kushandje: „Je bent lief.”

Einde zonder einde

En dan gaat ie hoor, onze vakantieparken-casanova. Nadat hij heeft gevraagd ‘of de komkommer al op is’, zakt hij door die knokige knietjes. En moeten de kijkers van Massa is Kassa wachten tot volgende week. Metro voorspelt dat er geen vraag komt, maar een stellende zin met een vraag erachteraan. „Schatje, jij gaat met mij trouwen. Of nie?”

Wil je de rest van de Massa is Kassa-uitzending nog terugzien? Dat kan via Kijk.nl.

Zanger Hans de Booij slaakt noodkreet: ‘Straks beland ik in de nachtopvang voor dak- en thuislozen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.