Thom Voogt
Thom Voogt Televisie 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Niet één, maar twee deelnemers winnen Slechtste Chauffeur van Nederland: ‘Zijn allebei levensgevaarlijk’

Een interessante wending gisteravond tijdens de finale aflevering van De Slechtste Chauffeur van Nederland. Zowel Andy als Rana gingen er namelijk met de ‘winst’ vandoor. De jury kon niet zoals gewoonlijk slechts één winnaar aanwijzen, omdat ze volgens presentator John Williams niet konden kiezen en liet daarbij weten: „Ze zijn allebei levensgevaarlijk.”

Een aantal afleveringen geleden liet deelnemer Andy zich al van zijn slechtste, of beste kant (het is maar hoe je het bekijkt), kant zien in het programma. Het ging toen goed mis. Tijdens een slipcursus vloog hij uit de bocht en hij kreeg een ongeluk.

Finale rijden in dure bak

In het programma, dat al vele seizoenen kent, doen automobilisten mee die naar eigen zeggen, maar vaak volgens familie of vrienden, verre van goede bestuurders zijn. Aan het eind van iedere aflevering gaat er iemand naar huis. En waar dat bij de meeste andere programma’s met spelelementen niet gewenst is, is dat hier juist wel goed. Een deelnemer heeft dan laten zien in ieder geval niet de slechtste te zijn en hij of zij mag de weg weer op.

Deze keer stonden er weer drie deelnemers in de laatste aflevering, maar vlak voor de daadwerkelijke finale begon mocht Fabian het programma verlaten. Andy en Rana mochten de daarom de finale gaan rijden. Dat deden ze overigens niet in de eerste de beste auto, maar in een dure Porsche.

Tweemaal Slechtste Chauffeur van Nederland

Ook tijdens hun laatste rit in de finale ging het bij beiden niet soepel. Zo kreeg Andy het voor elkaar om een lekke band te krijgen en schoot Rana bijna van een ramp af. Op Twitter reageren sommige kijkers met pijn in het hart om alles wat er met de Porsche gebeurt. „Nee, mijn lievelingsauto. Ik kan dit niet aanzien”, schrijft iemand.

Bij het laatste deel van de opdracht kregen de finalisten een auto met een bak water er bovenop. Wie de te rijden route op een normale manier wist af te leggen, zou het droog kunnen houden, maar je raadt het al, dat was bij beiden niet het geval. Uiteindelijk besloot de jury na alle opdrachten te hebben gezien dat Andy en Rana allebei die niet-felbegeerde titel verdienden.

Theo Maassen en Arnon Grunberg oogsten lof in Boerderij van Dorst: ‘Combinatie waarvan je niet wist dat je hem nodig had’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.