Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers van Arcadia zijn teleurgesteld in finale: ‘Veel energie in verhaal, weinig in vorm’

Een spannende serie bevat vaak een grote cliffhanger, waardoor kijkers staan te popelen voor het nieuwe seizoen. Alleen is dit niet het geval voor de Nederlandse NPO3-serie Arcadia, die gisteravond iets te veel losse eindjes had. De serie viel in eerste instantie al niet goed in de smaak bij sommige kijkers, maar nu heeft de serie de plank weer misgeslagen. Kijkers zijn teleurgesteld door het einde: „Wat een pleuriseinde”, wordt er getwitterd.

De achtste aflevering trok maar 228.000 kijkers, terwijl het eerste seizoen startte met 536.000 kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek vandaag. Kijkers van Arcadia gaven eerder al aan dat ze meer hadden verwacht van de serie. Ze vonden het spijtig dat er geld aan was besteed. Toch waren er een aantal trouwe liefhebbers die tot het einde hebben gekeken. Echter zijn ze niet tevreden over het slot van Arcadia. „Er is veel energie gestoken in de vorm, maar weinig in het verhaal. Teleurstellend einde”, twittert een kijker.

https://twitter.com/Dietmarvanneste/status/1655299348731756547

Arcadia speelt zich af in een fictieve samenleving in de nabije toekomst. Na een grote ramp zijn grondstoffen schaars geworden. Er wordt een puntensysteem geïntroduceerd dat de levenskwaliteit van mensen meet. De burgerscore, die uit het puntensysteem komt, bepaalt wat ieder mens wel of niet mag doen in de maatschappij. Het leven van de gezagsgetrouwe familie Hendrik verandert van de ene dag op de andere dag als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd om de score van zijn dochters hoog te houden.

Kijkers van Arcadia vallen in slaap

De cast van Arcadia bestaat uit onder anderen Melody Klaver, Ellie de Lange, Aus Greindanus, Maarten Heijmans en Monic Hendrickx. Heijmens heb je kunnen zien in de film Weg Van Jou en Hendrickx is al jarenlang een hoofdrolspeelster in Penoza. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het tweede seizoen van Arcadia te zien is. Volgens de VRT zit het namelijk nog maar in de ontwikkelingsfase. In het najaar van 2023 gaan de opnames van start.

Het is in twijfel te trekken of de trouwe kijkers ook naar seizoen twee gaan kijken. De serie houdt volgens hen midden in het verhaal op en ze zijn niet bereid om zo lang te wachten op een vervolg. „Het moeilijkste aan Arcadia kijken is wakker blijven”, wordt er getwitterd. Het wordt dus waarschijnlijk als achtergrondgeluid aangezet bij een bankdutje of de nieuwe serie pakt wél goed uit en houdt de kijkers wakker.

https://twitter.com/AnnetteKroeze/status/1655291107960320000

https://twitter.com/friezenfan/status/1655290110651293699

https://twitter.com/Dietmarvanneste/status/1655299348731756547

https://twitter.com/prutser14/status/1655418537148657665

Kijk hier de hele aflevering van Arcadia.

Alberto Stegeman betrapt oplichtster Adriana J. voor de tweede keer in Undercover in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.