Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Tips voor het kiezen van duurzame kleding die goed is voor jou én het milieu

Het is helemaal niet zo gek dat je vandaag de dag steeds meer bezig bent met duurzaamheid. Het is namelijk hét onderwerp van de dag. En met slechts een paar kleine aanpassingen in het dagelijks leven, kun je al een wereld van verschil maken.

Het kiezen van duurzame kleding is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. In dit artikel word je met een paar handige tips alvast op weg geholpen.

Ga altijd op zoek naar een materiaal dat goed is voor de planeet

Het begint natuurlijk allemaal met het uitzoeken van het juiste materiaal. Want door te investeren in kleding die van duurzaam materiaal is gemaakt, sta je meteen al een stap voor. Een erg goed voorbeeld van duurzaam materiaal is bamboe. Voorbeelden van kledingstukken die van dit materiaal kunnen worden geproduceerd zijn broeken, onderhemden en shirts. Maar ook bamboe-sokken zijn erg gemakkelijk te verkrijgen. Het materiaal weet lichaamsvocht goed te absorberen en houdt je daardoor de hele dag lekker fris en droog.

Investeer in kwaliteit en dus ook in kleding met een erg hoge duurzaamheid

En fast fashion? Dat kun je vanaf nu beter definitief over gaan slaan. Kies in plaats daarvoor voor kwaliteit en ga voor kleding die bekend staat om een erg hoge duurzaamheid. Hierdoor hoef je dus minder vaak te gaan shoppen en je geniet langer van ieder kledingstuk bij jou in de kast. Op deze manier kun je ook net even wat makkelijker een eigen capsule collection samen gaan stellen en dus optimaal gebruik gaan maken van ieder item bij jou in de kast.

Kies voor gemak door meteen een grote bestelling online te plaatsen

En weet je eenmaal voor de volle 100 procent wat voor kledingmaat je van een bepaald merk nodig hebt? Door meteen een grote bestelling te plaatsen, hoef je in de loop van de tijd geen geld meer uit te geven aan andere items en is je kledingkast dus ook meteen weer goed gevuld. Neem daarom alvast eens een kijkje online en verdiep je een keer goed in het aanbod aan duurzame merken. De kans is erg groot dat je snel een label gaat vinden dat helemaal aan je wensen voldoet en haarfijn aansluit op je eigen smaak en stijl. Start je binnenkort al aan het investeren in een duurzame garderobe, waar je enorm veel plezier aan beleeft?

Geen maatje 36, maar 38: modefabrikanten sjoemelen met kledingmaten

In samenwerking met Bamigo.com