Thom Voogt
Thom Voogt Televisie 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers verdeeld over nieuwe ziekenhuisserie Dag en Nacht: ‘Geweldig’ tot ‘bagger’

Nederland is weer een dramaserie rijker. Een ziekenhuisdrama om precies te zijn. Gisteren was de eerste aflevering van Dag en Nacht te zien op NPO1, waarna de reacties binnenstroomden. Veelal positief, maar zeker niet iedereen kon het waarderen.

Nog niet gezien, maar wel benieuwd naar dit nieuwe programma? Dat snappen we. Daarom bekeek Metro onlangs alvast Dag en Nacht voor Blik op de Buis.

Wisselde reacties Dag en Nacht-kijkers

Druk, druk, druk. Er gebeurt een hoop in Dag & Nacht, zoals je waarschijnlijk ook wel verwacht bij het leven in een ziekenhuis. Dat moet eigenlijk ook wel met al die verschillende patiënten én werknemers. Op Twitter druppelen al snel allerlei reacties binnen. De één vindt het heerlijk om naar te kijken, de ander peinst er niet over om nog een aflevering te zien.

https://twitter.com/Nieuwsvolger11/status/1646203682738913315

„Geweldig” en „fijn”, klinkt het aan de ene kant. Maar niet iedereen is zo positief. „Wat een rare serie, zit slecht in elkaar”, schrijft iemand op Twitter.  at nog mild blijkt in vergelijking tot anderen, zoals: „Wat een giga bagger troep weer. Typisch Nederlandse meuk. Bahbah. Haal maar weer meteen van de buis.”

Hilariteit om uitspraak

Gelukkig kan er ook nog om de serie gelachen worden. Zoals bij de uitspraak „een bevalling is een soort omgekeerd verkeersongeval.” Voor bij wie het kwartje nog niet helemaal valt, wordt in het programma ook uitgelegd wat ermee bedoeld wordt. Zo houd je aan een bevalling een extra persoon over en aan een verkeersongeval niet.

https://twitter.com/IesAstra/status/1646226997100552192

Lof voor Kim van Kooten

In de serie wordt het personage Ella gespeeld door Kim van Kooten en daar zijn meerdere mensen goed over te spreken. „Wow, wát een mooie serie, Dag en Nacht en zó blij dat Kim van Kooten weer op de buis is”, schrijft een enthousiaste kijker. Ook in een minder positieve reactie worden de acteerkunsten van Van Kooten geprezen.

https://twitter.com/ayrienie/status/1646267442606243840

Harry Potter keert officieel terug als nu al zeer controversiële serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.