Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Zo is er niks meer aan’, Hunted VIPS-kijkers boos op inzet van Yvonne Coldeweijer

De bekende Nederlanders uit het programma Hunted VIPS zijn gisteravond wederom verrast door roddelkoningin Yvonne Coldeweijer. Zij werd ingeschakeld om de voortvluchtige vips op te sporen.

Yvonne Coldeweijer staat bekend om haar juicekanaal Life Of Yvonne, waar ze haar volgers op de hoogte houdt van de laatste geruchten. Op Twitter blijkt dat niet alle kijkers blij waren om Coldeweijer te zien: „Zo is er niks meer aan.”

https://twitter.com/ahmakkers/status/1632850061112557570

De Hunted VIPS-kandidaten Dilan Yurdakul en Guido Spek zijn sinds de vorige aflevering het doelwit van de hunters, want het duo probeerde ze op het verkeerde spoor te zetten. Ze hadden een foto laten maken en door omstanders op social media laten plaatsen. De aangegeven locatie was echter niet de plek waar de kandidaten daadwerkelijk waren.

De gouden tip

Het plannetje liep echter niet zoals het moest lopen, want de hunters gingen op zoek naar de omstanders. Ze kwamen er al snel achter dat ze in de maling waren genomen. Het spionnenleger van Yvonne Coldeweijer werd weer ingezet. Coldeweijer riep op Instagram haar volgers op om een oogje in het zeil te houden voor de twee voortvluchtigen.

„Is toch leuk om BN’ers te pakken”, zei ze enthousiast. De Instagram-post zorgde voor de gouden tip, want Yurdakul en Spek zijn in de aflevering van Hunted VIPS van gisteravond gepakt door de hulp van een van de volgers van Coldeweijer.

https://twitter.com/IngeNoor/status/1633022969780813824

Reacties op inzet van Yvonne Coldeweijer

„Ik vind er nu geen barst meer aan. Het verziekt het hele spel”, wordt er op social media gezegd. Kijkers van het programma Hunted VIPS noemen het een „flink minpunt” dat er gebruik wordt gemaakt van juicekanalen.

Ondanks alle negatieve reacties op Yvonne Coldeweijer, zijn er gisteravond door haar hulp twee kandidaten gepakt. Misschien wordt het concept van Hunted VIPS volgend jaar veranderd. „De programmamakers kunnen het volgend jaar beter Yvonne jaagt op vips noemen”, zegt een twitteraar.

Overigens zegt Selmar Smit, een van de rechercheurs uit het opsporingsteam, dat de inzet van Yvonne Coldeweijer juist realistisch is. „In het echt worden voortvluchtigen bijna altijd gepakt door dergelijke fouten en tips.”

https://twitter.com/_Scarlet_Storm/status/1632853139341598721

https://twitter.com/selmarsmit/status/1632841572025872386

Kijk hier de aflevering van Hunted VIPS van gisteravond terug.

Nicolette van Dam krijgt kritiek op ‘overdreven gedoe’ op Instagram: ‘Pff…’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.