Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 26 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Kerst-Heel Holland Bakt scoort primeur, maar er is ook een ‘crime-scene’

Bakken, bakken, bakken en nog eens bakken (of koken). Zo voelden veel mensen zich de afgelopen dagen waarschijnlijk, ter voorbereiding op de vele kerstdiners. Hoe fijn is het dan om na het eten, met uiteraard een volle buik, te kijken naar ándere mensen die aan het bakken zijn? En dan ook nog eens volledig in de kerstsfeer. Precies dat kregen kijkers van Heel Holland Bakt gisteren, waar ze niet alleen een primeur voorgeschoteld kregen, maar ook ‘een crime-scene’ moesten slikken.

Veel kijkers op sociale media merken ook op dat ze door dat flinke kerstdiner nu eens geen zin hadden in de baksels die ze op hun televisie langs zagen komen. Het is namelijk voor het eerst in tien seizoenen van Heel Holland Bakt dat er een aflevering op eerste kerstdag valt. Mocht je een kleine reis in de tijd willen maken: Metro sprak onlangs Sarina, die het derde seizoen van Heel Holland Bakt won. Dat was in 2015, zij heeft sindsdien veel te danken aan haar titel.

Primeur voor kerstaflevering Heel Holland Bakt

Gisteravond was de tweede aflevering van Heel Holland Bakt en die viel dus zomaar eens op eerste kerstdag. En dat betekent ook dat er voor het eerst een kerst-meesterbakker is. Kijkers van het populaire bakprogramma waarin ‘normale bakkers’ met elkaar de strijd aangaan om wie de beste bakker is, zagen Zineb gisteren gekroond worden tot kerst-meesterbakker. Jurylid Janny van der Heijden prees de ‘balans’ in haar baksels, Robèrt van Beckhoven had aan weinig woorden genoeg: „Echt top”.

‘Crime scene’ van een baksel

De opdracht, die Zineb dus uiteindelijk won, was om een kransekake te maken. ‘Kransenkakken?’, hoor ik je denken. Nee, kransekake, een notenboom met ringen. Simpel genoeg, zou je denken. Maar het blijkt voor de bakkers lastiger dan gedacht. Volgens kijkers ontstaat er bij Ingrid zelfs een crime scene. Een ander gaat voor de term ‘pure horror’. Maar dat maakt niet uit, zolang het maar lekker is, toch? Van der Heijden ging voor de woorden „wel grappig” en „heel erg jij”. Of dat laatste een compliment is, gezien het commentaar van kijkers, is maar de vraag.

„Ik proef bloedworst”, grapt André van Duin als hij een stukje proeft. Robèrt: „Qua presentatie lijkt het alsof je dacht ‘ik ben er helemaal klaar mee’, maar wat ik wel geweldig vind, is de smaak.” Voor hem springt vooral de combinatie van kaneel met bessen en een zout pistachenootje eruit. „Niet zo mooi, maar wel erg lekker”, benadrukt hij.

Hoe ‘angstaanjagend’ Ingrids baksel ook was, zij mag nog een weekje in de tent blijven. Sander moet helaas de oven sluiten en afscheid nemen. Volgens Janny neemt hij risico’s, maar kan hij daarin ook te ver gaan. Dat heeft voor hem deze week niet goed uitgepakt.

Hieronder enkele reacties van kijkers:

Je kunt Heel Holland Bakt terugkijken via NPO Start.

Top 2000 a gogo van start, zonder Matthijs van Nieuwkerk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kerst-Heel Holland Bakt scoort primeur, maar er is ook een ‘crime-scene’
Sluiten