Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 11 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Ophef onder Kamp van Koningsbrugge-kijkers door ‘grove fout’ van kandidaat

De strijd aangaan met jezelf, je aan de strenge regels van de commando’s houden én omgaan met autoriteit en stress. Het is iets waar veel mensen niet naar uitkijken en juist daarom een ultieme test. In het programma Kamp van Koningsbrugge stellen een aantal BN’ers zich bloot aan dit soort uitdagingen, maar het gaat niet altijd goed. Zo beging een kandidaat gisteren een ‘grove fout’.

Onder de kijkers van het populaire programma – waarvan er gisteren in totaal ruim een miljoen waren – is er nogal wat ophef ontstaan. Volgens hen is de volgende logische stap dat deze BN’er uit het programma gebonjourd wordt.

‘Grove fout’ in Kamp van Koningsbrugge

Eerder zagen we al dat kijkers vol lof waren over oud-Leeuwin Daphne Koster in het programma. Volgens kijkers was zij een echte powervrouw, omdat ze ongesteld was, maar toch zonder piepen met een rugzak van 20 kilo een berg op klom. Maar deze week krijgt Iris Enthoven, een presentatrice, ervan langs.

Gisteren zagen we namelijk hoe de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge een opdracht kregen: loop in het donker naar een bepaald punt in vijandig gebied. Maar het lijkt wel alsof ze niet luistert naar de regels die ze meekrijgt van de commando’s. Het is namelijk de bedoeling dat de kandidaten ongemerkt het punt in het vijandig gebied bereiken. Het duurt allemaal wat langer bij Enthoven, dus ze voelt tijdsdruk. Daarom besluit ze hulp te vragen aan mensen die ze tegenkomt en zich al liftend te verplaatsen.

Geen slimme zet, want in het ‘echie’ kan dit levensgevaarlijk zijn. Juist je verstoppen voor mensen, wegduiken als iemand je ziet en geen spoor achterlaten is belangrijk. En het werkt ook nog eens allemaal niet lekker, want Enthoven raakt de weg kwijt. Een commando moet eraan te pas komen om haar op het juiste pad te zetten. Hij spreekt haar streng toe: „Kies jij soms voor de makkelijke weg in de hoop dat ik er niet achter kom? Ik begrijp jou soms niet helemaal.”

https://twitter.com/marcelbar8/status/1590804164787175424

Iris Enthoven breekt

Enthoven had het gisteren sowieso niet makkelijk in Kamp van Koningsbrugge. Toen Jeroen van Koningsbrugge –  presentator van het programma – van haar wilde weten waarom ze zo streng is voor zichzelf, barstte ze in tranen uit. Ze legt uit dat ze op de dansacademie zat toen ze jong was en dat dat haar veel heeft gedaan. Vooral de instelling van de volwassenen om haar heen, kwetste haar: „Ik kreeg op jonge leeftijd te horen kreeg dat het beter moest. Daar leer je best wel kritisch naar jezelf kijken. Dat is niet heel goed als je nog heel jong bent.”

Ook legt ze uit dat er weinig mensen zijn die haar écht kennen. „Dat zijn er een handjevol”, vertelt Enthoven. Van Koningsbrugge wil haar één ding meegeven: „Je moet wat liever voor jezelf zijn. Je moet het jezelf echt gunnen.”

Maar lief, dat is iets dat kijkers van het programma níet voor haar zijn. Een greep uit de reacties:

https://twitter.com/mijntvmening/status/1590799272756535296

https://twitter.com/teeveeverslaafd/status/1590799302741590016

https://twitter.com/BrittBR97/status/1590799211523899393

https://twitter.com/c0rt00ms/status/1590799711518470144

Je kunt Kamp van Koningsbrugge terugkijken via NPO Start.

60 uur debatteren, maar Kamer komt niet tot akkoord over pensioenwet; dit is er aan de hand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.