Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lof voor oud-leeuwin Daphne Koster in Kamp van Koningsbrugge: ‘Wat een powervrouw’

In Kamp van Koningsbrugge zien kijkers hoe bekende ‘burgers’ de strijd aangaan met zichzelf. Het AVROTROS-programma laat namelijk veel fysieke pijn ziek, met loodzware opdrachten en emotionele confrontaties. Ook in de aflevering van gisteren is dat niet anders.

Als commandant Ray Klaassens aan het begin van een nieuwe proef vraagt wie zichzelf als sterkste van de groep ziet, is Edino van Dorsten één van de twee die zijn hand opsteekt. Hij is bekend van de Ruinerwold-familie (hoewel hij van dat stempel graag wil af komen) en wordt verkozen tot commandant van de eenheid. Aan hem de taak om de groep met loodzware backpacks een heuvel op te sturen.

‘Ik kan het gewoon niet’

Dat het een zware tocht is, waarbij iedereen afziet, is wel duidelijk. Toch heeft presentatrice Celine Huijsmans het nog een stapje zwaarder. Om haar te verlichten, neemt Edino haar rugzak over. Later vraagt hij of twee anderen het samen kunnen overnemen. Maar dan wordt het toch te zwaar voor Huijsman. Zwaar hijgend komt ze de berg op, waar haar commando’s haar proberen te pushen. „Ik kan het gewoon niet”, is daarop haar antwoord. En dus stoppen Ray en Dai haar na een tijdje en vragen haar om haar badge in te leveren.

„Als ik een stukje ga hardlopen, dan stop ik gewoon als ik geen zin meer heb”, reageert de presentatrice, die er duidelijk van baalt dat ze moet stoppen. „Maar dat je nu echt denk van: waarom kunnen die benen niet meer? Ik wil het wel. Voor een buitenstaander lijkt het alsof je niet doorzet, maar ik ben hier gewoon maximaal aan het pushen.”

Exit van Celine valt zwaar voor Daphne Koster in Kamp van Koningsbrugge

Dat Huijmans naar huis moet, valt oud-Ajax voetballer Daphne Koster zwaar. „Het is afzien, het is iets met elkaar”, reageert de trainer van Ajax-vrouwen met tranen in haar ogen. „En dan ben je ook nog ongesteld en komt dat nog eens harder binnen.” Het verdriet van de oud-leeuwin is voor commando Dai Carter een verrassing, want emotie ziet hij niet vaak bij haar. Ook daar heeft Koster een verklaring voor. „Ik kom uit best wel een harde wereld, waar je hard moet zijn als vrouw. Maar ik kan van binnen ook wel zacht zijn.”

De reactie van Koster levert haar veel lof op. Kijkers vinden haar een bikkel en reageren vol trots. „Dan is ze ongesteld en gaat ze zonder te piepen met die 20 kilo op haar rug door. Daphne jij bent een powervrouw”, klinkt het op Twitter.

Bekijk de aflevering van Kamp van Koningsbrugge terug via NPO.

Bijzonder: komende dagen temperaturen rond de 20 graden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.