Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hilariteit bij kijkers om ‘Karaoke Inside’-actie Wilfred Genee: ‘Enige programma waar dit kan’

Hoewel de Vandaag Inside-gezichten proberen „een serieus programma” te maken, was daar gisteravond wederom ruimte voor wat humor. Want naast de actualiteiten en voetbalgesprekken, greep presentator Wilfred Genee zijn kans op een ‘moppie’ te zingen. En kijkers kunnen zijn ‘Karaoke Inside’-actie wel waarderen.

De uitzending begint al ietwat jolig als Genee zijn eerder verschenen gouden microfoon pakt. Een apparaat dat inmiddels ook tot de merchandise van Vandaag Inside behoort. VI-gezicht René van der Gijp kaart aan dat zolang er „dit soort” gouden microfoons op tafel liggen, het programma niet serieus genomen wordt.

Vandaag Inside verandert in ‘Karaoke Inside’

Genee maakt van de kans gebruik om even een liedje te zingen. Terwijl Johan Derksen al waarschuwt dat hij „geen gekkigheid” doet, pakt Genee hun EK-hit uit 2012 erbij. „Oh wat erg”, zegt Derksen. Genee zingt zonder schaamte mee. „Je krijgt het publiek nog niet echt mee”, reageert tafelgast Özcan Akyol. „René heeft ooit een hele belangrijke en verstandige beslissing genomen om met dat spektakel toen niet mee te doen”, zegt Derksen over het voetbalnummer dat hij met Genee destijds naar buiten bracht.

Maar later in de uitzending is het weer raak. Genee kan het namelijk niet laten om wederom zijn gouden microfoon te pakken. Zodra Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes wordt ingezet, begint zelfs het publiek mee te zwaaien en zing de presentator wederom ongegeneerd mee. Van der Gijp giert ondertussen aan tafel en Derksen kijkt bedenkelijk naar het optreden van zijn overbuurman. „Ik weet inmiddels dat er na Spoorloos nog een programma is dat niet meer serieus genomen wordt”, concludeert Derksen na het optreden van Genee.

Hilariteit bij kijkers om actie Wilfred Genee

Daarna Akyol vraagt of Genee hetzelfde gaat doen tijdens Vandaag Inside Live op 11 december. „Als jij de boel op stelten wilt zetten, van René en mij moet je het niet hebben hoor. Wij komen even cashen en dan zijn we weg”, aldus Derksen. Kijkers kunnen de actie van Genee, en het bijpassende commentaar van de andere VI-gezichten, in ieder geval waarderen. 

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK.

Mannen Vandaag Inside halen uit naar Baudet: ‘Nadenken over feit dat hij in de Tweede Kamer zit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.