Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 11 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Mannen Vandaag Inside halen uit naar Baudet: ‘Nadenken over feit dat hij in de Tweede Kamer zit’

Het is Nederland gisteren ‘niet geheel ontgaan’ dat op het YouTube-kanaal van Forum voor Democratie een interview met Thierry Baudet is verschenen. „Fantastisch dat Poetin bestaat”, was een van de quotes van de Forum-partijleider. De heren van Vandaag Inside gingen gisteravond kort op het Baudet in.

De meningen in de talkshow op SBS6 waren niet mals. Dat gold ook voor de reacties die mensen op Twitter plaatsten.

47.000 kijkers voor interview

Thierry Baudet gaf zijn interview van bijna 55 minuten aan Operation People. Forum voor Democratie daarover op YouTube: „In een interview wordt de visie van FVD uiteengezet en vertelt Thierry Baudet hoe we de strijd om het voortbestaan van onze beschaving kunnen winnen. Kijken!” Dat deden best wat mensen, maar in vergelijking met tv-programma’s stelt – op het moment van schrijven – een publiek van 47.000 niets voor. Ter vergelijking: Vandaag Inside trok gisteravond 800.000 mensen meer dat het Baudet-interview. Desondanks is ere heel veel over gepraat en gepost.

De politicus zei onder meer: „Poetin vecht terug. Daar ben ik blij om, want er wordt eindelijk een front gevormd. Een front tegen de globalisten. Ik hoop dat Rusland wint. Het is fantastisch dat zo iemand als Poetin bestaat. Dat is een van de meest hoopgevende dingen in de wereld.” En: „Het beste zou zijn als de NAVO uiteenvalt, de EU uit elkaar valt en het Amerikaanse rijk uit elkaar zou vallen.”

Voor wie benieuwd is:

Johan Derksen: ‘Baudet is gek’

„Thierry Baudet is gek”, was de eerste reactie van Johan Derksen. „Die is ontoerekeningsvatbaar. Het is eigenlijk al fout om er aandacht aan te besteden.” Wilfred Genee: „Eigenlijk moeten we het helemaal niet laten zien?” Advocaat Job Knoester daarop gelijk: „Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Veel mensen zeggen dat.” Johan Derksen met een lach en een schuddende hand: „Dit was je laatste keer.”

Knoester legt het toch uit: „Er zijn veel mensen die nog steeds op die partij stemmen. Die moeten zien wat voor beest daar aan de top van die partij staat.” Derksen als reactie: „Mensen die nu nog steeds op hem stemmen, dat is een categorie waarover we ons geen zorgen hoeven maken.” Job Knoester weer: „Je moet benoemen wat er is.” Derksen: „Okay, je moet het ook niet uit de weg gaan, maar we doen Baudet een geweldig plezier dat we het hier laten zien en er over zitten te praten. Die zit thuis klaar te komen.”

Studiereis naar Noord-Korea

Tafelleider Genee: „Het is wel iemand die gewoon in de Tweede Kamer zit hè?” Job Knoester: „Dat is nou net het hele punt.” Na het vertonen van de beelden nam de advocaat weer het woord: „Ik denk dat Baudet gewoon een patiënt is.”  Pieter Cobelens, voormalige hoofd van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst vanaf de Vandaag Inside: „Ik zou hem een studiereis naar Noord-Korea aanbieden voor een paar jaar.” Johan  Derksen nog een keer: „Als ik een onschuldig verhaal over een kaars vertel, dan staat heel Nederland op z’n kop.” Job Knoester sloot het item af: „Dit opmerkelijk noemen is echt een eufemisme. Het is compleet gestoord. Het feit dat Baudet in de Tweede Kamer zit… Nederland zou eens moeten nadenken over wat we ermee moeten doen.”

Kees van der Spek ontmaskert oplichtingspraktijken Spoorloos-herenigingen: ‘Bleken geen familie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.