Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 13 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Genezen Linda Hakeboom maakt indruk in Het Perfecte Plaatje: ‘Ik mag weer meedoen’

Linda Hakeboom kreeg dit voorjaar prachtig nieuws. De documentairemaakster werd in april kankervrij verklaard, nadat in 2020 borstkanker was geconstateerd. Hakeboom schitterde door haar openheid over de ziekte op sociale media. Nu schittert zij opnieuw, in tv-programma Het Perfecte Plaatje.

Dat Het Perfecte Plaatje geliefd is, blijkt uit het eerste kijkcijfer van het nieuwe seizoen op RTL 4. Meer dan 1 miljoen mensen stemden op de fotografiewedstrijd met bekende Nederlanders – vorig seizoen sprong vooral Tim den Besten in het oog – af en bijna geen programma scoorde gisteravond beter.

Linda Hakeboom imponeert meteen

In september belandde Linda Hakeboom weer op de onderzoekstafel van haar inmiddels ‘vertrouwde’ ziekenhuis. Ze had tot haar grote schrik een knobbeltje gevonden. Tot grote opluchting van de 36-jarige bleek het littekenweefsel. Ook over haar schrik was zij weer open, net als dat Linda Hakeboom haar ziekte wekelijks online via LINDA. deelde. Op 1 oktober was het precies twee jaar geleden, precies bij de start van de jaarlijkse borstkankermaand, dat zij haar eerste chemokuur onderging.

Bij het voorstellen van de deelnemers aan Het Perfecte Plaatje begon presentator Tijl Beckand over de rotziekte en het goede einde. „Jij hebt kanker verslagen…”, wond Beckand er geen doekjes om. Linda Hakeboom: „Mijn leven is één jaar ziekenhuis geweest. Hier zijn is zo bijzonder, ik kan er bijna emotioneel van worden.” Dat ‘bijna’ kon de blije ‘tv-fotografe’ wel weglaten, want emotioneel werd het gisteravond. Ook bij de kijkers thuis, die haar deelname bijzonder kunnen waarderen.

Een voorbeeld in Het Perfecte Plaatje

Linda Hakeboom over haar deelname na de ziekte: „Als je zoiets hebt meegemaakt, dan is het heel bijzonder om gewoon weer te voelen dat je dingen kan. En dat je weer een beetje mee kunt doen aan het leven. Ik vind het ook heel fijn om aan andere mensen, die misschien in het zelfde schuitje zitten, te laten zien dat je echt best veel kunt kan hebben. Dat er nog iets van een toekomst is.” Tijl Beckand: „Ik hoop dat er veel mensen kijken die een voorbeeld aan je nemen dat je hier staat, maar die jij ook heel veel moed en kracht geeft. Heerlijk dat je er bent.”

Had Linda Hakeboom het fotograferen in de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje in de vingers? Nou en of. Vooral in een koppelopdracht met Edwin Jonker blonk zij – en ook de acteur – uit (terugkijken kan hier). Twee andere deelnemers waar we veel van kunnen verwachten zijn waarschijnlijk Maik de Boer en zangeres / actrice Bente Fokkens. En viel er gisteren iemand af? Nee. Maar laten we het er op houden dat Filemon Wesselink niet zo goed op dreef was.

Het Perfecte Plaatje
De deelnemers aan het zevende seizoen van Het Perfecte Plaatje. Foto: William Rutten

Vrijstelling voor volgende week

Linda Hakeboom was zo goed dat zij voor de volgende aflevering een vrijstelling heeft gekregen, zodat zij sowieso niet de eerste afvaller van Het Perfecte Plaatje kan zijn. Maar was dat het belangrijkste? Natuurlijk niet. „Ik heb gewoon een foto gemaakt. Ik mag weer meedoen aan het leven”, was de meest treffende uitspraak van de avond. De tranen van Linda Hakeboom waren volstrekt begrijpelijk.

Instanties lieten ontsnapte Ruinerwold-zoon een maand lang in de kou staan

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.