Richard Otto
Richard Otto Podcasts 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Manuel Venderbos

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Manuel Venderbos.

Manuel heeft afgelopen 22 jaar gewerkt voor EO, BNN, Zapp, 3FM, NPO Radio 1, RTL, TV West en Omroep Brabant. Momenteel werkt hij voor de video-tak van het AD en is hij één van de gezichten SBS6 Shownieuws. Manuel: „Alleen omroep MAX ontbreekt nog, ik werk al aan mijn grijze coupe.”

Ook is hij actief op het gebied van podcasts, waaronder de AD Media Podcast (met o.a. Angela de Jong), De Veertigers (Samen met Sander de Heer, Wytske Kenemans, Jet Sol) en de podcastserie Dad or Alive?! voor het platform van Ouders van Nu.

De 5 podcast-tips van Manuel Venderbos

1. De AD Media Podcast

Toch schaamteloos de AD Media Podcast noemen. Maak ik nu al een paar seizoenen wekelijks met de goed ingevoerde AD media-journalisten Dennis Jansen & Mark den Blanken. Grote succes- en/of irritatiefactor van deze podcast is natuurlijk de onvolprezen Angela de Jong. We halen een groot bereik, de chemie wordt steeds beter en er is een hoop zelfspot.

2. De Knorrepodcast

De Knorrepodcast van Martijn Koning en o.a. Sander van Opzeeland. Podcast luisteren is voor mij ontspanning. Heerlijk om mee te gaan in de gedachtenkronkels van deze twee prettig gestoorde types. Het idee was ooit om nieuw materiaal van elkaar te beoordelen, ze mogen van mij wel weer iets meer terug naar die basis.

3. Rauw

Van Ruud de Wild. Ruud kan als geen ander iemand doorzagen en ontregelen en nog lief zijn ook. Hij prikt feilloos door neppigheid heen. En daardoor krijg je dus de rauwe versie van die persoon te horen. Onversneden in 30 minuten. Prima lengte. Podcasts die langer duren zijn irritant.

4. Kind kan de was doen

Hierin gaat Maxim Hartman met jonge kinderen aan de haal. Klinkt smeriger dan het is. He’s still going strong en ik ben sinds PurnodePurno fan van de man. Als Maxim iets maakt, moet ik altijd even kijken of luisteren. Hier doet hij een soort verwarrend sollicitatiegesprek met kinderen, waarin hij kijkt of ze geschikt zijn om grote-mensen-problemen op te lossen zoals crypto’s, genetische manipulatie.

5. De Veertigers

Sluit ik de lijst toch af met een koekje van eigen deeg. Sinds 6 seizoenen maak ik deel uit van het leukste clubje van Nederland: De Veertigers. Samen met Sander ‘Hannibal’ de Heer, Wytske Kenemans, Jet Sol en ‘ik-zei-de-gek’ vormen we een soort A-Team rondom de vraag: het leven begint bij 40, zeggen ze, maar wat begint er dan eigenlijk? De aftakeling? En wat was er daarvoor dan? Droogoefenen? Veel zelfspot en eerlijke verhalen over het zachtjes aan volwassen worden, kinderen krijgen, financiële problemen, irritante buurmannen, de vouwwagen en of we nog wel in de lampen willen hangen? (Spoiler: ja!)

De podcast-tips van vorige week

Ook vorige week tipte een mediapersoon een aantal podcasts, die keer was de beurt aan Frans Hoeijmans. Lees zijn tips hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.