Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Drie vrouwen gaan op zoek naar ‘Fuck boy’ in nieuwe datingshow, maar waarom?

HBO Max komt met een nieuw televisieformat met een wellicht ietwat bijzondere formule. Drie Nederlandse dames gaan namelijk voor deze datingshow, genaamd FBoy Island, op zoek naar enige echte ‘fuck boys’ en zo’n soort programma hadden we in Nederland nog niet.

We kennen Temptation Island, Ex on the Beach, Love Island of The Bachelor, maar een programma met fuck boys, dat is toch iets nieuws. Voor wie de term fuck boy onbekend is, dit gaat over een type man dat in principe uit is op één ding en niet veel meer dan dat, namelijk seks. En in dat principe schiet het Nederlandse HBO Max nieuw televisiemateriaal in. Het programma heet FBoy Island en is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar het overigens een groot succes was. In tien afleveringen gaan drie jonge dames op fuck boy-zoektocht.

Dames gaan op zoek naar fuck boys in Fboy Island

Danseres Jennemie (26), TikTokster Manon (24) en mondhygiëniste Sarah (29) moeten proberen de fuck boys te onderscheiden van de nice guys. Het gaat om een groep van zestien mannen en je raadt het al, acht daarvan zijn potentieel relatiemateriaal, en de andere acht absoluut niet. „Onbetrouwbaar, maar oh zo onweerstaanbaar”, noemt presentatrice Lisa Loeb de fuck boys in de trailer. Die meedoen om met een flinke zak geld naar huis te gaan.   

In deze datingshow draait het allemaal om wie de dames uiteindelijk kiezen. „Een programma met een knipoog naar het dating-genre en een sociaal experiment dat eeuwenoude levensvragen stelt als: kunnen FBoys echt veranderen? En eindigen Nice Guys altijd als laatste?”, omschrijven de makers het programma. En volgens presentatrice Loeb is FBoy Island een humoristische en feministische datingshow. „Met veel onverwachte twists en plotwendingen.” Want hoewel de titel en aankondiging van het programma je wellicht in eerste instantie een wenkbrauw deed optrekken, moeten we blijkbaar vooral de humor er van in kunnen zien. En het niet al te serieus nemen. 

FBoy Island Nederland is vanaf 7 november te bekijken op HBO Max.

Hazes-documentairemaakster doet verhaal bij Jinek en reageert op affaire-geruchten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.