Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Kopen zonder Kijken-team zet stel met eisenpakket op hun plek: ‘Kansloos op woningmarkt’

Een zonnige, ruime achtertuin, minimaal drie slaapkamers, een speelse en lichte woning en dat voor een budget van 375.000 euro. Een onmogelijke taak, blijkt voor het Kopen zonder Kijken-team en het bewijs van de giga-oververhitte woningmarkt. En ook kijkers hebben het nodige aan te merken op de onrealistische eisen van de Amsterdamse Dyan en Vera. Die uiteindelijk toch tot de orde worden geroepen in het programma. „Jullie zijn kansloos op deze woningmarkt.”

Het Kopen zonder Kijken-koppel van gisteravond woont, zoals ze dat zelf omschrijven, op „een postzegel” in Amsterdam en wil verhuizen naar een ruimere woning. Wat ze precies willen, blijft nog beetje zoeken, maar Vera en Dyan komen met een ambitieus eisenpakket voor deze huidige woningmarkt. Overigens bleek dit stel uit een vorige aflevering ook behoorlijk veeleisend te zijn.

Onrealistisch eisenpakket op woningmarkt

VBO-makelaar Alex van Keulen zet de dames even met beide benen op de grond. Hij confronteert hen al aan het begin van de aflevering met hun onrealistische eisen, maar toch gaat hij op zoek naar een woning.

De Amsterdamse Vera en Dyan vinden het maar lang duren. Maar hun wensen blijken een moeilijke klus voor de makelaar. Concurrentie, overbiedingen en een breed eisenpakket. Dat gaat dus niet, volgens Van Keulen. Zo is het ene huis niet karakteristiek genoeg, het ander mist een tuin op het zuiden en weer een ander ligt te noordelijk, waardoor de vrienden van Vera en Dyan niet meer langs kunnen komen. Kijkers verbazen zich over de wensen van de twee kopers.

Het Kopen zonder Kijken-team zoekt een jaar lang voor de dames en moeten toch echt de boel op scherp zetten. „We zijn vijftig bezichtigingen en 15 biedingen verder, met het resultaat nul. Er moet wat van die wensenlijst af.” Volgens de makelaar is het stel kansloos door hun eisenpakket. „De prijzen stijgen zo snel dat mensen buitenspel worden gezet”, zegt Van Keulen. Zelfs bouwdeskundige Bob Sikkes, die normaal gesproken de optimistische man van de show is, noemde de opdracht „onmogelijk”.

https://twitter.com/birgit2021/status/1538958099834339328

Kopen zonder Kijken-kijkers verbazen zich over ton die opduikt

En daar toveren de dames uiteindelijk bijna een ton uit hun budget-hoed, tot grote verbazing van kijkers. Maar dat levert het stel wel een woning in Castricum op. Die uiteindelijk voor een krappe 20.000 euro verbouwd wordt. En hoewel het een onmogelijke taak leek, lukt het  het Kopen zonder Kijken-team uiteindelijk toch de klus te klaren.

Wil je Kopen zonder Kijken terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

3 verrassende tips om het bedrag op je spaarrekening te laten groeien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.